Samsung Galaxy S4 Knox nedir?

Samsung Galaxy S4 Knox nedir?

Tanıtımı ile birlikte hem donanımı hem de yazılımsal özellikleri ile gündemden düşmeyen Samsung Galaxy S4’ün geride kalmış önemli bir özelliği var, Knox.

Çok fazla konuşulmayan Knox özelliği sayesinde aslında Samsung Galaxy S4, daha önce BlackBerry cihazlarda gördüğümüz güvenlik sistemini Android işletim sistemine uyarlıyor ve bu zamana kadar ki en güvenli Galaxy S cihazı oluyor.



Hem yazılımsal hem de donanımsal olarak sağlanan bu güvenlik kurumsal şirketlerde kendi telefonlarını kullanmak isteyen çalışanları hedef alırken, şirketlere de ama bu güveni tam manasında vermek. 5 katmandan oluşan bu güvenlik yazılımdan başlayıp donanıma kadar uzanırken içinde geliştirilen VPN desteği, boot işlemlerinin güvenliğini, Linux çekirdeğinin izolasyonu, AES256 bit şifrelemesine sahip dosya sistemi gibi önemli özellikler sunuyor.

Şirketler tarafından geliştirilen yazılımlarla da kurumsal manada özelleşebilen Samsung Galaxy S4 Knox özelliği, böylece kendi telefonunuzu iş için kullanmanızı da sağlıyor. Yüklenebilen yazılımla farklı telefonlar kullanıyormuş gibi iş yerinde farklı profil, özel hayatınızda farklı profillerde aynı telefonu kullanabiliyorsunuz.

Diğer özelliklerin biraz gölgesinde Knox, aslında Samsung Galaxy S4’ün biraz daha çoklu ortam telefonu gibi lanse edilmesinden kaynaklanıyor fakat bu özellik sayesinde Samsung Galaxy S4 ben eğlenceliyim derken bir o kadar güvenliyim diyor.



Eklenme tarihi: 16.03.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler