Samsung Galaxy S4 - HTC One - Sony Xperai Z - LG Optimus G Pro karşılaştırması

Samsung Galaxy S4 - HTC One - Sony Xperai Z - LG Optimus G Pro karşılaştırması

2013 senesinde artık rekabet üst seviyelere tırmanırken özellikle Android cephesinin en güçlü telefonları olan, yazılımlarıyla dikkat çeken Samsung Galaxy S4, tasarımı ve farklı yapısıyla HTC One, su geçirmezlik özelliğiyle Sony Xperia Z ve Galaxy S4 tanıtımında yaptığı reklamla herkesin konuştuğu LG Optimus G Pro’yu sizin için karşılaştırıyoruz.

Ekran

Android’in en güçlüleri arasında, IPS teknolojisine sahip 5.5 inç ile Optimus G Pro en büyük ekrana sahip ve 401 ppi piksel yoğunluğu sunuyor. Samsung Galaxy S4 4.99 inçlik ekranı ile 441 ppi piksel yoğunluğu sunarken Super AMOLED yapıya sahip. Aynı piksel yoğunluğundaki Sony Xperia Z 5 inç boyutunda. Bu dört telefondan en küçük ekrana sahip olan HTC One ise Super LCD 3 teknolojisi ile dikkat çekerken en yüksek yoğunluk olan 468 ppi değeriyle en net görüntüyü vaat ediyor. Dört telefonda 1920 x 1080 çözünürlüğünde Full HD görüntüye sahip.

İşlemci ve Ram

İşlemci olarak HTC One ve LG Optimus G Pro’da dört çekirdekli 1.7 GHz Snapdragon 600 tercih edilirken Sony Xperia Z yine aynı hıza sahip Snapdragon S4 Pro kullanıyor. Samsung Galaxy S4 ise işlemcisi ile tüm rakiplerinin bir sınıf üstünde. İki ayrı 4 çekirdekli yapıyı birleştiren ve 1.9 GHZ ile 1.6 GHz arasında hız sunan kendi üretimi Exynos 5 Octa’yı kullanan Samsung Galaxy S4 en hızlı olarak notlarımız arasında yer alıyor. Firmalar dört telefonda da güce destek olarak 2 GB RAM kullanıyor.

Kalınlık ve Ağırlık

Xperia Z ve Samsung Galaxy S4 7.9 mm inceliğinde fakat telefonlarda kullanılan yapılar gereği Xperia Z 146 gram ağırlığında. Bu dört telefonun en hafifi olan Galaxy S4 ise sadece 130 gram ağırlığı ile dikkat çekiyor. LG Optimus G Pro 10 mm kalınlık ve 160 gram ağırlığıyla hem en kalın hem en ağır telefon olurken. HTC One 9.3 mm inceliğiyle 143 gram ağırlığında

Kamera

Açıkçası fotoğraf performanslarını görmeden bu konuda yorum yapmak zor olsa da, HTC One’ın Ultrapiksel yapısı ile bir adım önde olacağını düşünüyoruz. Galaxy S4, Xperia Z, LG Optimus G Pro’nun kameraları çözünürlük olarak 13 MP arka ve 2 MP ön donanımdan oluşuyor. HTC One ise kamerasını 4.3 Ultrapiksel olarak adlandırıyor. HTC One’da da ayrıca 2 MP ön kamera yer alıyor. Çözünürlükten daha çok sensörleri ve yazılımlarıyla fark yaratacak cihazlardan LG ve Samsung çift kamera ile aynı anda foto çekmeye yarayan Dual Mode’a güvenirken, HTC One HTC Zoe ile bunu yapmaya hazırlanıyor. Sony tarafı ise daha çok kaliteye odaklanan HDR sistemine güveniyor.

Pil ömrü

Android kullananların belki de donanım ve yazılım ile beraber en çok dikkat ettikleri konu pek tabii ki pil ömrü. Batarya tiplerine baktığımızda bu dört cihazdan Optimus G Pro 3140 mAh, Galaxy S4 2600 mAh, Xperia Z 2330 mAh ve HTC One 2300 mAh’lik ömre sahip pillet kullanıyor. Burada esas dikkat edilmesi gereken ise optimazyon ile harcanacak gücün dengelenmesi. Samsung yeni telefonunda buna özellikle dikkat ediyor. Sony ise yazılım ile bu desteği sunarken HTC One değiştirdiği arayüzle batarya ömründe daha cimri olacağını iddia ediyor.

Değerlendirme ve Tablo

Burada her telefonun aslında kendine has tercih sebepleri bulunurken karar tabii ki yine son kullanıcın olacak. Xperia Z cam tasarımı ve su geçirmez özelliğini sunarken, Samsung ve LG yapılarıyla daha uzun ömür sunuyor. HTC ise yine alüminyum tasarımı ile farklı bir görüntü sunuyor. İşlemci olarak Samsung rakiplerinden çok önde olsa da kullanıcı artık daha çok yazılım özellikleri ve kullanışlık peşinde. Burada karar vermek içinse biraz daha beklemek gerekiyor. Android’in en güçlülüleri arasında 2013 senesi sonunda kimin birinci olacağını söylemekse inanın gerçekten çok zor. Bilinen bir şey varsa oda Samsung’un işinin artık eskisi kadar kolay olmadığı.

Karşılaştırma Asistanı
Tüm özellikleri satır satır karşılaştırmak için:



Eklenme tarihi: 15.03.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler