Samsung Galaxy S4 eksileri artıları

Samsung Galaxy S4 eksileri artıları

Günlerdir beklenen Samsung Galaxy S4, muhteşem bir gösteriyle meraklılarının karşısına çıkarken kendisi gerçekten gösterideki kadar muhteşem mi gelin beraber inceleyelim.

Samsung Galaxy S4 tasarımı ve boyutları:

Oval tasarımdan vazgeçmeyen Samsung Galaxy S4 yapısında plastik malzeme kullanırken eski alışkanlıklarını da tekrarlamış oluyor. Ön panelde çerçeveyi incelten Samsung Galaxy S3’e göre biraz daha büyük olmasına rağmen ekranı 4.99 inç boyutlarına çekiyor. Galaxy S3’e nazaran daha da incelen Galaxy S4 yine eski amiral gemisine göre ise daha hafif.

Samsung Galaxy S4 işlemci ve performansı:

Benchmark testlerinde çok başarılı sonuçlar elde eden Samsung Galaxy S4’ün yeni işlemcisi Exynos 5 Octa, 4’er çekirdekli olan 1.2 GHz hızında ARM Cortex A7 ve 1.8 GHz hızında ARM Cortex A15 modellerinin birleşmesinden oluşuyor. İki farklı mimariyi birleştiren bu big.LITTLE teknolojisi sayesinde cihaz yüzde 70 gibi bir oranda daha az güç tüketiyor. İşlemci 2 GB RAM ile destekleniyor.

Samsung Galaxy S4 Ekran performansı:

4.99 inçle Galaxy S ailesinin en büyük ekranlı telefonu olan Samsung Galaxy S4, 1080p Full HD ekran çözünürlüğü sunuyor. Piksel başına 441 ppi’lik bir yoğunluk sergileyen ekranın netliğini daha iyi anlayabilmeniz için İnsan gözünde bu oranın 461 ppi olduğunu belirtmek gerek.

Samsung Galaxy S4 Kamera performansı:

13 MP arka 2 MP de ön kamerası bulunan akıllı telefon kamerası birlikte geliştirilen yazılımlarıyla isminden çok sık söz ettirecek. 12 farklı modda çekim yapabilen kamera Drama, Eraser ve Dual Mode ile birçok kullanıcın beğenisini toplayacaktır. Drama özelliği Galaxy S4’ün 100 fotoğraf karesini 4 sn’de yakalamasını sağlıyor ve ortaya farklı sahneler çıkartıyor. Eraser ile kısa bir periyot içersinde aynı kare çekilip nesneler belirlenerek arka sahnede istemediğimiz kısımlar silme şansımız oluyor. Dual Mode ise ön ve arka kameranın aynı anda fotoğraf çekerek bunu aynı kareye yerleştirmesi ile oluyor.

Video olarak 1080p Full HD görüntü kaydedebilen Galaxy S4, Dual Mode’ı burada kullanarak görüntüler konuşmalarda iki kamerayı birlikte çalıştırıp farklı bir görüntülü konuşma tecrübesi yaşatıyor.

Samsung Galaxy S4 Yazılım yenilikleri:

Galaxy S4’ün en çok yenilik barındıran kısmı bu güçlü donanıma eşlik eden ve yeni teknolojileri kullanmanızı sağlayan yazılımları. Yapılan basın lansmanında bu özellikler ayrıca vurgulanırken belki de Samsung’un satışlarına direk olarak etkileyecek kısım ilk defa performansın ve tasarımın önüne geçecek.

Yeniz yazılımlar içerisinde ilk dikkat çeken, S-Translate özelliği. Bu özellik sayesinde Çince, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Japonca, Korece, Portekizce, İspanyolca, ve İngilizce olmak üzere 9 farklı dilde sesli tercüman özelliği sunuluyor. Yine yeni yazılımlardan S-Voice Car siz arabanızı kullanırken size asistanlık yaparak bildirileri sesli olarak okuyor ve istediğini komutları sesle vererek telefonunuzda istediğiniz işlemleri arabanızı sürmenize engel olmadan yapıyor.

Bu özelliklerle beraber S-Travel yolculuğunuz esnasında çektiğiniz fotoğrafları başka bir şehre geldiğinizde algılayarak bunlardan bir albüm yapıyor. S-Health sağlığınız ilgili ölçümler ve değerlendirmeler yaparken Air Call Accept ile ekrana dokunmadan çağrılara cevap verebiliyorsunuz.

Smart Scroll ve Smart Pause olmak üzere çok konuşulan yeni özelliklerle de tanışabileceğimizin Samsung Galaxy S4’ün özelliklerini kısaca bu şekilde.

Genel Değerlendirme

Samsung Galaxy S3 ile yükselen çıta yüzünden tüketicilerin Samsung’tan beklentileri gerçekten çok fazlaydı. Samsung Galaxy S4 ile bu beklentilere cevap verdiğini söylemek yorumlara bakıldığında gerçekten zor. Tasarım konusunda çok fazla eleştiri alan Samsung, donanım konusunda zaten rüştünü ispatlamış durumda. Bizim fikrimiz her ne kadar Samsung’un hedefi 100 milyonda olsa bunun gerçekleşmesinin şu aşamada zor olduğu. Özellikle rakiplerinin de çok ciddi çalıştığını düşünürsek.

Samsung i9500 Galaxy S4 özellikleri:

Samsung i9500 Galaxy S4

  • 69.8 x 136.6 x 7.9 mm boyutlarında, 130 g gram ağırlık
  • 16777216 renkli, 1080 x 1920 px 4.99 inç, dokunmatik ekran
  • 16/32/64 GB dahili hafıza, Harici hafıza desteği
  • 13 MP, 4128 x 3096 pixels kamera, Flaş, Otomatik netleme
  • FM Radyo, Bluetooth , 3G, Wireless , Wifi Hotspot, GPS, NFC, DLNA,
  • Google Android Android OS, v4.2 (Jelly Bean) işletim sistemi Çift simkart desteği
  • Exynos 5 Octa 5410 Quad-core 1.8 GHz Cortex-A15 & quad-core 1.2 GHz Cortex-A7 işlemci, 2 GB RAM, PowerVR SGX 544MP grafik işlemci


Samsung i9500 Galaxy S4 ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız



Eklenme tarihi: 15.03.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler