Galaxy Note Edge'nin Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi açıklandı

Galaxy Note Edge'nin Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi açıklandı

Plastik tabanlı OLED ekran teknolojilerini bu yıl küresel pazarda kullanmaya başlayan Samsung, kavisli ekrana sahip ikinci cihazını Türkiye'ye getireceğini müjdeledi. Samsung Türkiye tarafından gerçekleştirilen duyuruya göre; Galaxy Note Edge akıllı telefonu önümüzdeki hafta ülkemizde piyasaya sürülmüş olacak. Esnek yapıdaki ultra ince Youm panelinin seri üretim hacminin yeterli olmaması ve herkese hitap etmeyebilecek ürün formu hasebiyle kısıtlı sayıda üretilen Galaxy Note Edge, Güney Koreli üreticinin talep gördüğü belirli pazarlarda satılıyor. Bu pazarlar arasına Türkiye'nin de katıldığını görmek sevindirici.
Samsung Galaxy Note Edge
Note Edge'nin Galaxy Note 4 veya diğer telefonlardan farkı, ekranının sağ yana doğru kıvrılarak tek satırlık ikinci bir ekran ortaya çıkarması. Bu ekran kıvrımını cetvel, ana ekran araçları veya kişisel mesajlar için bilgi ekranı haline getiren Samsung, daha farklı kullanımlar için geliştiricilere gerekli yazılımsal desteği de sağlıyor. Tekdüze ilerleyen mobil cihaz pazarına renk katmayı başaran cihaz, özgün ürün formu sayesinde Avrupa'nın belirli ülkelerinde yoğun ilgi görmeyi başarmıştı. Ancak hitap ettikleri kitlelerin aynı genişlikte olmaması nedeniyle genel anlamda Note Edge'nin satış rakamlarını Note 4 ile kıyaslamak manasız.

2.799 TL fiyatla satılacak olan Samsung Galaxy Note Edge, 5,6 inç büyüklüğünde 2560 x 1600 piksel çözünürlüklü bir plastik OLED ekran (2560 x 1440 + 2560 x 160), dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 805 çipset, 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, 16 MP arka kamera, ve 3.000 mAh pili bünyesinde barındırıyor. Ocak 2015'te Android 5.0 Lollipop işletim sistemi güncellemesi alacağı onaylanan Note Edge, 22 Aralık tarihinde Samsung Türkiye tarafından resmen Türkiye piyasasına sunulmuş olacak.



Eklenme tarihi: 17.12.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler