Galaxy Note 5'in çıkış tarihi iPhone 6s nedeniyle öne çekilebilir

Galaxy Note 5'in çıkış tarihi iPhone 6s nedeniyle öne çekilebilir

Samsung'un her yeni üst düzey telefonu muhakkak çıkış tarihinin öne çekileceğiyle alakalı iddialara konu olur. Galaxy Note 5 de bu gelenekten nasibini alıyor. Uzun süredir beklenenden daha erken bir tarihte tanıtılacağı konuşulan sektör lideri üreticinin beşinci nesil telefon-tablet melezi, bu defa iki medya otoritesinin gündemine düştü.

Reuters ve Wall Steet Journal kaynaklı haberlere göre, Galaxy Note 5 olarak bildiğimiz Koreli üreticinin yeni amiral gemisi ağustos ortasında piyasaya sürülecek. Peki dört senedir istisnasız Berlin'deki IFA fuarında tanıtılan Galaxy Note telefonları ne oldu da daha erken bir tarihe çekildi? Bunun cevabını da veren iki güvenilir kaynak, Apple cephesindeki ilk melez telefon yüzünden artan rekabeti işaret etti.

Geçen seneye kadar telefon-tablet segmentinin rakipsiz hakimi konumundaki Samsung, 2014 sonbaharında satışa çıkan iPhone 6 Plus yüzünden ciddi oranda tüketici kaybına uğradı. Bir seneyi aşkın süredir kar oranında düşüş yaşayan dünya devi, son çeyrekte de düşüşünü sürdürmüştü. Gelir kaybını engellemek adına radikal önlemler alan ve düşüşü ciddi oranda durduran Samsung'un sonraki hamlesi ise bir senelik ürün döngüsündeki en önemli iki cihazdan biri olan Galaxy Note serisini erkenden tüketiciyle buluşturmak olacak.

Eylülde tanıtılıp satışa çıkacağı tahmin edilen iPhone 6s ve iPhone 6s Plus'tan daha az etkilenmek adına çıkış tarihini geri çekme kararı alan üretici, bakalım sektörde beklediği etkiyi oluşturabilecek mi. Geçen sene ağustosta iPhone 6'nın zarif tasarımıyla rekabet edebilmek için Galaxy Alpha çözümünü ve yeni dizayn anlayışını pazara sunan mobil cihaz üreticisi endüstride planladığı etkiyi oluşturamamıştı.



Eklenme tarihi: 10.07.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler