Galaxy Note 4'e eşlik edecek bazı yazılım fonksiyonları detaylandı

Galaxy Note 4'e eşlik edecek bazı yazılım fonksiyonları detaylandı

Yeni amiral gemi akıllı telefonu Galaxy S5 ile yüzden fazla ülkeye giriş yapan Samsung'un gelecek ürünlerine dair söylentiler durmak bilmiyor. Daha iyi donanım elemanları ve metal kasayı beraberinde getirmesi beklenen S5 Prime modelinin ardından şimdi de sonbahar döneminin vazgeçilmez mobil cihazı Galaxy Note ile ilgili bilgiler gelmeye başladı. Sammobile.com sitesi, edindiği son bilgiler ışığında dördüncü Note telefonuna entegre edilecek olan birkaç yazılım fonksiyonunu internete sızdırdı.

Halihazırda Android 4.4.3 işletim sistemli Galaxy S5 üzerinde test çalışmaları yürütülen bu yazılım özellikleri, Motion Launcher, Aqua Capture, Smart Fingerprint ve Multi Network for Booster olarak adlandırılmış. El hareketleriyle cihazı uyandırmaya ve bazı basit işlemler gerçekleştirmeye yarayacağı tahmin edilen Motion Launcher'in bir örneğini HTC'nin One M8 modelinde de görmüştük. Aqua Capture'nin su altı çekimlerde kolaylık sağlayacak bir fonksiyon olduğu ve Galaxy Note 4'ün su geçirmez yapıda olacağını doğruladığını söylemek mümkün. Multi Network for Booster'in Wi-Fi ve mobil veri indirme yollarını birleştirmeye, Smart Fingerprint'in ise parmak izi okuyucusuna farklı parmaklar okutarak farklı uygulamalara erişmeye yarayacağı ifade ediliyor.

Yine 5,7 inç büyüklüğünde bir Super AMOLED ekranla donatılacağı iddia edilen Note 4, 2560 x 1440 piksellik Quad HD çözünürlük standardını benimseyecek. 2,5 GHz hızında dört çekirdekli işlemci ve Adreno 420 GPU'lu Qualcomm Snapdragon 805'in güç vereceği cihaz, yeni S Pen dijital kalem işlevleri, daha büyük bir pil ve telefon-tablet sınıfına yönelik birtakım yeni yazılımsal özellikleri yapısında ihtiva etmesi beklenen Note serisinin 2014 model melez telefonu, son iddialara göre 3 Eylül'de IFA 2014 elektronik fuarı kapsamında tanıtılacak.



Eklenme tarihi: 23.05.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler