Snapdragon 810 çipsete sahip Galaxy Note 4 versiyonu test edildi

Snapdragon 810 çipsete sahip Galaxy Note 4 versiyonu test edildi

Exynos çipsetli versiyonu 64-bit mimarili işlemcilere sahip olan Galaxy Note 4, maalesef Qualcomm cephesinde Exynos 5433 muadili bir yonga bulunmadığı için 32-bit kısıtlamalı piyasaya sürülmüştü. Android ekosisteminin Android 5.0 Lollipop ile resmen 64-bit desteği kazanması sonrası harekete geçen üretici, yakında Qualcomm'un ilk üst düzey 64-bit yongasından gücünü alan bir Note 4 sürümü satışa sunabilir.

SM-N916S model numaralı bir cihaz, hafta içi GeekBench sisteminde listelenmeye başladı. Sekiz çekirdekli 64-bit ARM Cortex-A57 ve A53 işlemcilerin mevcut olduğu Snapdragon 810 MSM8994 yongada sistem çözümünden gücünü alan bu cihaz, büyük olasılıkla N910S modelli Snapdragon 805 çipe sahip Galaxy Note 4 versiyonunun yeni çipsetli halefi olarak geliştiriliyor. Çok daha yüksek işlem performansı sonuçlarına imza atan bu model, ayrıca yeni nesil Adreno 430 grafik işlemcisi ve 450 Mbps'ye kadar indirme hızı vaat eden 4G LTE Cat.9 iletişim teknolojisi desteğini de bünyesinde barındırıyor.

Şuan için Güney Koreli üreticinin Galaxy Note ailesine ekleyeceği bu yeni modelin hangi tarihte sergileneceği bilinmiyor. Fakat Snapdragon 810 tedariğinde planlandığı gibi çalışmaların sıkıntısız devam ettiği Qualcomm tarafından onaylanmıştı. Bu beyan, Snapdragon 810'lu Galaxy Note 4'ün 2015'in ilk çeyreği sona ermeden tüketiciyle buluşabileceğini gösteriyor. Yeni Note 4'te can sıkan nokta ise, benzer güncellenmiş akıllı telefon varyasyonlarının hiçbir zaman küresel piyasaya sunulmamış olması. Yeni Note 4 de muhtemelen LTE Cat.9 hizmetine başlayacak Güney Kore ve diğer ülkelerdeki operatörler tarafından yaygın bir şekilde kullanılacaktır. Neyse ki, aynı yongadan gücünü alan Galaxy S6 da 2015 ilk çeyreğinde tanıtılmış olacak.



Eklenme tarihi: 13.12.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler