Samsung Galaxy Gear, Gear 2, Gear 2 Neo, Gear Fit karşılaştırması

Samsung Galaxy Gear, Gear 2, Gear 2 Neo, Gear Fit karşılaştırması

Pebble gibi üreticilerin akıllı saat sektörünü hareketlendirmesi, endüstri devlerinin giyilebilir teknolojilere olan ilgisini daha da artırdı. Bu amaçla Eylül 2013'te yeni nesil ilk akıllı saati Galaxy Gear'ı gün yüzüne çıkaran Samsung, yeni yılda çok daha geniş bir akıllı saat ailesiyle tüketicileri buluşturmaya hazırlanıyor. MWC 2014'te üç farklı saat modeli sergileyen mobil pazarın lideri, şimdiden sektörü etkisi altına almayı amaçlıyor.

Altı ay gibi kısa bir sürede dört akıllı saat duyuran Samsung, her zamanki gibi tüketicilere alternatifi bol bir ürün yelpazesi sunma gayesine sahip olsa da; kullanıcıların kafası bir anda dörde ulaşan Samsung saatleri konusunda epeyi karıştı. Bu karşılaştırma yazımızda firmanın saatlerine donanım ve yazılım özellikleri bakımından kıyaslayarak bir akıllı saat almayı planlayan tüketicilere yardımcı olmaya çalışacağız. Aygıtların başlıca teknik özelliklerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Galaxy Gear
Samsung Galaxy Gear
- 1,63 inç 320 x 320 piksel Super AMOLED ekran
- 800 MHz tek çekirdekli Exynos çipset
- 512 MB RAM, 4 GB dahili hafıza
- 1,9 MP HD video çekebilen kamera
- Bluetooth 4.0 + Low Energy
- 315 mAh pil
- Android Jelly Bean işletim sistemi
- Siyah, beyaz, yeşil, bej rengi, turucu, mavi renk seçenekleri
- 11,1 mm kalınlık, 73,8 gram ağırlık

Gear 2
Samsung Gear 2
-1,63 inç 320 x 320 piksel Super AMOLED ekran
- 1 GHz çift çekirdekli Exynos çipset
- 512 MB RAM, 4 GB dahili hafıza
- 2 MP ön yüze entegre kamera sensörü
- Bluetooth 4.0 + Low Energy, IP67 su ve toza karşı dayanıklılık, IrLED kızılötesi verici, nabız ölçer
- 300 mAh pil
- Tizen işletim sistemi
- Siyah, kahverengi, turuncu ren seçenekleri
- 10 mm kalınlık, 68 gram ağırlık

Gear 2 Neo
Samsung Gear 2 Neo
- 1,63 inç 320 x 320 piksel Super AMOLED ekran
- 1 GHz çift çekirdekli Exynos çipset
- 512 MB RAM, 4 GB dahili hafıza
- Bluetooth 4.0 + Low Energy, IP67 su ve toza karşı dayanıklılık, IrLED kızılötesi verici, nabız ölçer
- 300 mAh pil
- Tizen işletim sistemi
- Siyah, gri, turuncu renkler
- 10 mm kalınlık, 55 gram ağırlık

Gear Fit
Samsung Gear Fit
- 1,84 inç 432 x 128 piksel kavisli Super AMOLED ekran
- Bluetooth 4.0 + Low Energy, IP67 su ve toza karşı dayanıklılık
- 210 mAh pil
- Siyah, gri, turuncu renk seçenekleriyle değiştirilebilir kordon
- 11,95 mm kalınlık, 27 gram ağırlık

Donanım

Ekran: 1,84 inçlik 432 x 128 piksel çözünürlüklü kavisli yapıda bir ekrana sahip Gear Fit haricinde diğer tüm Gear modelleri 1,63 inçlik aynı Super AMOLED ekranı yapısında ihtiva ediyor. Dokunmatik özellikli ekranın Gear Fit'te dikdörtgen forma büründüğü ve bileği saracak çekilde kavisli hale getirildiği görülüyor.

İşlemci: 800 MHz tek çekirdekli işlemciyle gelen Galaxy Gear'ın aksine Gear 2 ve Gear 2 Neo, yine Exynos markasını taşıyan 1 GHz hızında düşük güç tüketimli iki ARM işlemciden gücünü alıyor. Üç saatin de 512 MB sistem belleği ve 4 GB dahili hafızaya sahip olduğu biliniyor. Ancak Gear Fit'in bellek bilgisi henüz açıklanmış değil.

Sensör: İvme ölçer, jiroskop sensörleri tüm cihazlarda mevcut. Ancak nabız ölçer, IrLED kızılötesi vericinin Gear 2 ve Gear 2 Neo; adım ölçerinse yalnızca Gear Fit'te bulunduğunu belirtelim. 2014 çıkışlı Gear 2, Gear 2 Neo ve Gear Fit'in IP67 su ve toza karşı dayanıklılık sertifikaları da bulunuyor.

Diğer donanım özellikleri: Bluetooth 4.0 + Low Energy, ivme ölçer, jiroskop gibi donanımların yanı sıra 1,9 MP HD video çekebilen kordon üzerindeki bir kamerayla gelen Galaxy Gear'ın halefi Gear 2 ise, 2,0 megapiksellik ön yüze entegre bir sensörü yapısında barındırıyor. Gear 2 Neo ve Gear Fit'in herhangi bir görüntüleme donanımı bulunmuyor.

Ağırlık ve boyutlar: Serinin en hafif modeli 27 gram ile Gear Fit. Onu sırasıyla 55 gram ile Gear 2 Neo, 68 gram ile Gear 2 ve son olarak 73,8 gram ağırlığındaki Galaxy Gear izliyor. Cihazlardan en küçük boyutlusu da yine Gear Fit. En kaba modelin, geçen sene çıkış yapan ve üreticise hayal kırıklığı yaşatan Galaxy Gear olduğunu söyleyebiliriz.

Yazılım

Samsung'un ilk Gear akıllı saati Galaxy Gear, Google'nin Android işletim sisteminin Jelly Bean sürümünden gücünü alıyor. Ekosistemin geniş uygulama kaynaklarından faydalanamayan saat, Samsung ve yayımladığı SDK'yı kullanarak uygulama yazan bir grup geliştirici dışında herhangi bir içerik sağlayıcısına sahip değil.

Galaxy Gear'ın aksine Samsung ve Intel öncülüğünde geliştirilen Tizen işletim sisteminin sadeleştirilmiş bir versiyonunun yüklü olduğu Gear 2 ve Gear 2 Neo da tıpkı Android'li Galaxy Gear gibi Samsung'un çalışmaları sonucu oluşturulmuş bir mikro uygulama mağazasına sahip. Nispeten üst düzey donanımlı kardeşlerinden farklı olarak Gear Fit'in bilinen herhangi bir işletim sistemini kullanmadığı açıklanmıştı. Çok daha düşük özelliklerde bir sistem olan Fit, bir akıllı saatten çok fitness yardımcısı olarak tüketiciyle buluşacak.

Pil Ömrü

315 mAh ile Gear ailesindeki en büyük pile sahip olan Galaxy Gear, buna karşın piyasadaki başarısızlığının en büyük nedenlerinden biri olan 25 saat dolaylarındaki kullanım süresiyle beklentileri karşılayamıyor. 300 mAh pilli Gear 2 ve Gear 2 Neo, 1 GHz çift çekirdekli işlemciye rağmen muhtemelen işletim sistemi değişikliği sayesinde 2-3 günlük pil ömrü sağlayabilecekler. 210 mAh'lik Gear Fit ise; 3-4 günü rahatlıkla çıkarabilecek.

Karşılaştırmanın sonunda Galaxy Gear'ın fahiş fiyatı, beklentilerin altında kalan kullanım süresiyle yaşadığı başarısızlıkla ikinci nesil Gear modellerine yol gösterdiği ortaya çıkıyor. Samsung, Gear 2 ve Gear 2 Neo'da tüketicilerin geri bildirimlerine göre iyileştirmelerde bulunmuş, aynı zaman Gear Fit ile spor odaklı bileklik hususundaki eksikliğini oldukça şık bir modelle gidermiş olacak.

11 Nisan'da Türkiye dahil birçok ülkede satışa çıkacak Gear 2 ve Gear Fit'in Samsung tarafından çekilen resmi inceleme videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz. Daha fazla karşılaştırma için bizi takip etmeye devam edin. Kendi kıyaslamalarınızı oluşturmak için Mobiletişim'in Cihaz Karşılaştırma bölümünü kullanabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 9.03.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler