Samsung'un 7,3 inçlik katlanabilir telefonu Galaxy Fold tanıtıldı

Samsung'un 7,3 inçlik katlanabilir telefonu Galaxy Fold tanıtıldı

OLED ekran teknolojisine büyük ölçekte yatırım yapan ilk şirket olan Samsung, bu stratejik ar-ge faaliyetinin meyvesini toplamaya devam ediyor. En büyük rakiplerinin bile OLED ekran tedariği için kapısını çaldığı Güney Koreli teknoloji devi, bugün düzenlediği tanıtım etkinliğinde ilk katlanabilir ekranlı akıllı telefonunu lanse ederek sektörde bir büyük devrime daha imza attı.

Galaxy Fold adlı katlanabilir telefon, türünün ilk örneği değil. Ancak büyük ölçekte satışa sunulacak ilk çözüm Samsung'un yeni Galaxy'si olacak. 7,3 inç 2152 x 1536 piksel katlanabilir Infinity Flex AMOLED ekranın eşlik ettiği telefon, kapak kısmında 4,6 inçlik ikinci bir ekrana sahip. Katlanabilir ekranın bulunduğu iç tarafta iki, kapak kısmında bir ve normal telefonların arka kısmına tekabul eden arka kapakta ise üç olmak üzere toplam altı kameralı bir telefon olan Galaxy Fold, 7 nm'lik Snapdragon 855 çipsetle donatılacak ve enerjisini iki parçada oluşan 4380 mAh kapasiteli bataryadan alacak.



4G LTE ve 5G modemli versiyonları bulunan Fold'un 12 GB RAM ve 512 GB dahili hafızası bulunuyor. Bu özelliklerine bakılarak ekranı dışındaki donanım standartlarıyla da lüks segment için geliştirildiği anlaşılan katlanabilir telefon, 26 Nisan'da 1980 dolardan (10.500 ₺) başlayan fiyatlarla seçkin pazarlarda tüketiciyle buluşacak.



Eklenme tarihi: 20.02.2019

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler