Altı ve sekiz çekirdekli Samsung Exynos çipsetler duyuruldu

Altı ve sekiz çekirdekli Samsung Exynos çipsetler duyuruldu

Yarı iletken sektörünün en büyük oyuncularından biri olan Samsung'un Exynos yongaset ailesindeki iki yeni ürün kısa süre önce resemen açıklandı. Biri altı, diğeri sekiz işlem çekirdeğini yapısında barındıran çipler, performans ve güç tasarrufu olmak üzere iki farklı hedefle oluşturulmuş iki farklı işlem kümesi ve ARM'nin Midgard mimarili en yeni mobil GPU çözümlerini yapısında ihtiva ediyor. 28 nanometre üretim süreci teknolojisiyle imal edilen donanımlar, ilk olarak Samsung Mobile imzalı akıllı telefonlarda boy gösterecek.

Endüstrinin ilk altı çekirdekli yongası olan Exynos 5260 Hexa, 1,7 GHz çift çekirdekli Cortex-A15, 1,3 GHz dört çekirdekli Cortex-A7 işlemciler ve ARM Mali-T624 grafik birimine sahip olacak. İlk kez Galaxy Note 3 Neo'da kullanılan yongada sistem çözümü, ARM'nin aynı anda tüm işlem çekirdeklerinin çalışmasını mümkün kılan HMP (Heterogeneous Multi Processing) ve yine ARM imzalı big.LITTLE işlem teknolojilerini beraberinde getiriyor.

Galaxy S5'in sadece 3G destekli uluslararası versiyonuna güç verecek Octa markalı üçüncü ürün olan Exynos 5422 Octa, 2,1 GHz dört çekirdekli Cortex-A15, 1,5 GHz dört çekirdekli Cortex-A7 ve altı çekirdekli ARM Mali-T628 grafik işlemciyi bünyesinde barındırıyor. Aynı anda sekiz çekirdeğin çalışabildiği bu sistemin Galaxy Note 3'teki Exynos 5420'den farkı; işlem kümelerindeki 200 MHz saat hızı artışı ve HMP teknolojisinin aktive edilmiş halde çipe entegre edilmiş olması.

Exynos 5260 Hexa'nın üretimini sürdüren Güney Koreli üretici, Mart 2014'ün sonunda Exynos 5422 Octa'nın da seri üretimine başlamış olacak. Çipset, 11 Nisan'da Galaxy S5 ile mobil sektöre giriş yapacak.

Samsung'un Hexa ve Octa markalı yarı iletken donanımların yanı sıra çok yakında 64-bit ARMv8 mimarisini referans alan Exynos Infinity adlı bir çipi de gün yüzüne çıkartmasına kesin gözüyle bakılıyor.



Eklenme tarihi: 26.02.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler