Samsung, kendi mobil GPU'su için NVIDIA veya AMD ile anlaşabilir

Samsung, kendi mobil GPU'su için NVIDIA veya AMD ile anlaşabilir

Yarı iletken sektöründe ilk defa bu yıl Exynos 8890 çipsetinde kendi tasarımı olan bir işlemci kullanan Samsung, mikromimari üzerine yatırımlarını artırmak istiyor. Bir süredir kendi mobil GPU'su üzerinde çalışan teknoloji devi, henüz tüketiciyle buluşan bir tasarım ortaya koyamamış olsa da yeni hamleler yapmaya devam ediyor.

Samsung'un kendi mobil GPU projesi hakkında ilk detaylı raporu yayımlayan kaynak olan Sammobile, önceki gün projenin akıbeti hakkında yeni veriler paylaştı. 2015'te Galaxy Note 5 ile piyasaya sürülmesi beklenen GPU'dan vazgeçildiğini bildiren güvenilir kaynak, GPU endüstrisinin iki büyük ismi NVIDIA veya AMD ile teknoloji lisanslama üzerine anlaşma yapılmasının gündemde olduğunu ileri sürdü.

NVIDIA, kendi mobil GPU'su ile sektörde faaliyet göstermesi ve üstün sektör tecrübesiyle ilk defa bu yıl dizüstü ve masaüstü grafik kartlarında tek tasarım kullanımına geçmesiyle Samsung'un önündeki en iyi seçenek gibi görünüyor. Mobil GPU piyasasında istediği etkiyi oluşturamayan NVIDIA için de Koreli üretici aranan iş ortağı olabilir. İddiaya konu olan anlaşma bugün neticelense bile bundan etkilenecek ürünler birkaç yıldan önce satışa çıkmayacaktır.



Eklenme tarihi: 12.09.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler