Samsung, kendi çipsetlerini kullanmaya Galaxy Note 5 ile devam edecek

Samsung, kendi çipsetlerini kullanmaya Galaxy Note 5 ile devam edecek

Uzak doğunun en büyük teknoloji şirketi Samsung, dışa bağımlı olmamak için her türlü önlemi alabilecek güçte bir marka. Bunun son örneğini firmanın Qualcomm ortaklığını bitirme noktasına getirmesiyle yaşadık. Sonraki amiral gemi telefonu için çipset tercihini desteklemesi adına medyayı kullanarak Qualcomm'un Snapdragon 810 çözümünü itibarsızlaştırma yolunu izleyen Samsung, kısmen amacına ulaşmayı başardı.

Ortaya çıkan son veriler, Snapdragon 810'un ısınma sorunu yaşamadığını gözler önüne serse de; Samsung'un rakip yongada sistem üreticisine karşı büyük avantaj elde ettiğini görmezden gelemeyiz. Güney Koreli üreticinin çipset tedariğinde Qualcomm'a bağımlılığını ortadan kaldırmak için atılan bu adımların bir diğer nedeni ise, yarı iletken üretiminde 14 nm standartlarına geçiş yapan Samsung'un kendi ürünlerini kıyaslanamaz bulması.

Aynı ARMv8 işlemci tasarımlarını kullanan Galaxy S6'daki Exynos 7420 ve Snapdragon 810, 20 nanometrelik Qualcomm'a karşı Samsung'un 14 nm ile üretim yapabilmesinin bir neticesi olan büyük bir performans farkıyla birbirlerinden ayrılıyor. Bunun farklı Galaxy S6 sürümleri arasında dengesizlik oluşturacağını düşünen lider akıllı telefon üreticisi, tam beş yıldır Galaxy S serisi için çipset sağlayan Qualcomm'un tedarik zincirinden kopartılması gerektiğine karar verdi.

BusinessKorea tarafından ortaya atılan iddiaya göre, Qualcomm'dan kopuş S6 ile de sınırlı kalmayacak. Halihazırda Qualcomm Snapdragon çiplerine benzer şekilde yapısında hem uygulama işlemci, GPU hem de kablosuz iletişim teknolojileri modemini barındıran bir Exynos yonga hazırlayan Samsung, yıl sonunda üst düzey telefonlar için ilk tek çip çözümünü seri üretime sokmuş olacak. Daha önce aynı tasarımın Galaxy S5 mini telefonunda kullanıldığını görmüştük.

Bahsi geçen çipsetin 2016'da satışa çıkacak Galaxy S7 ile pazara sunulması bekleniyor. Öte yandan 2015 ikinci yarısında çıkış yapacak Galaxy Note 5'in de yine S6 gibi sadece Exynos yonganın kullanıldığı bir telefon-tablet melezi olacağı bildiriliyor. Her iki telefonun çipset detayları hakkında daha fazla bilgi için bizi takip etmeye devam edin.



Eklenme tarihi: 15.02.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler