Samsung'un yeni modem çipi Shannon 359'dan ilk detaylar

Samsung'un yeni modem çipi Shannon 359'dan ilk detaylar

Samsung, tüm mobil iletişim teknolojilerine tek çiple destek sunan Qualcomm'a kendi modemiyle dur diyecek. Uzun süredir kendi tek çip çözümlerini geliştiren Güney Koreli üretici, önümüzdeki yıl Shannon 359 ile Qualcomm'un rakipsiz çiplerine karşı ilk alternatifi sunmuş olacak.

MyDrivers.com'un endüstri kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Shannon 359 modem çipiyle TD-LTE, LTE FDD, TD-SCDMA, WCDMA, CDMA2000, CDMA ve GSM şebekelerine destek sunulacağı ileri sürüldü. 2017 üçüncü çeyreğinde seri üretimine başlanması beklenen modem çipi, Samsung'un 2018 model akıllı telefonlarında Exynos çipsetine entegre bir biçimde tüketiciyle buluşturulacak.

2017'de Galaxy S8 telefonlarının Exynos 9 serisi yeni bir çipsetten gücünü alacağını iddia eden Çinli kaynak, ayrıca Shannon 359'un yongada sistem çözümüne entegre edilmeden Galaxy Note 8 ya da Samsung'un sonbahar için planladığı diğer üst düzey telefon projesine dahil edilebileceğini belirtti.

Yeni nesil Shannon modem sayesinde Samsung, ABD, Çin gibi CDMA şebekeleri, farklı LTE bantlarının kullanımda olduğu şebekeler yüzünden Exynos çipli telefonlarının Qualcomm versiyonlarını üretme mecburiyetinden kurtulacak. Firma, geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü Galaxy S6 ve Note 5'te bunu başarmış olsa da önceki nesil Shannon 333 modemle tüm şebekelere destek sunulamamış, CDMA için Qualcomm modemli farklı sürümler üretilmişti.



Eklenme tarihi: 13.11.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler