Galaxy S7'ye güç verecek Exynos çipi AnTuTu'da 100 bin barajını aştı

Galaxy S7'ye güç verecek Exynos çipi AnTuTu'da 100 bin barajını aştı

Geliştirme çalışmalarında sona gelinen Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S7 performans test araçlarında görünmeye başladı. Çin medyasından yayılan bir ekran görüntüsü, cihazın AnTuTu uygulamasında ortaya koyduğu performansı gözler önüne serdi. Henüz SM-G9300 model numarasıyla prototip aşamasında olan 2016 model Galaxy telefonu, 100 bin puan barajını aşarak tüm rakiplerini geride bırakmayı başardı. Önceki en yüksek skor 94 bin puanla Huawei'nin yeni nesil Exynos ile benzer özelliklere sahip Kirin 950 çipsetini kullanan Mate 8 telefonuna aitti.

Galaxy S7'nin üstün performansını borçlu olduğu çipseti Exynos 8890, Samsung'un 14 nm FinFET 3D tasarımını kullanıyor. Dört çekirdekli Exynos M1 özel tasarım performans işlemcisi ve dört çekirdekli Cortex-A53'ü bünyesinde barındıran yarı iletken yonga, GPU olarak 12 çekirdekli ARM Mali T880 ile benzersiz bir grafik performansı vaat ediyor.

Henüz prototip aşamasındayken 100 bin puanı devirmeyi başaran Galaxy S7'nin selef modellere kıyasla çok büyük bir performans artışı yaşatacağı kesin. 2016 ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi beklenen S7, kavisli ekrana sahip versiyonu Galaxy S7 edge ile birlikte satışa çıkacak. İddiaya göre cihazın ABD ve Çin'deki bazı versiyonlarında Qualcomm'un aynı üretim süreci teknolojisiyle Samsung tarafından üretilen Snapdragon 820 yongasını kullanacak.



Eklenme tarihi: 30.11.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler