Samsung Exynos 7880 ve Exynos 7650 çipsetler detaylandı

Samsung Exynos 7880 ve Exynos 7650 çipsetler detaylandı

Giriş ve orta seviyede kendi geliştirdiği donanımları kullanmaya başlayan Samsung, her dönem bu husustaki çalışmalarına yenilerini ekliyor. Super AMOLED ekranın tüm segmentlere yayılmasıyla etkisini gösteren Samsung'un gelecek yıl için farklı performans seviyelerine hitap eden çipsetler hazırladığı konuşuluyor. Bu çipsetlerden ikisi hakkında detaylı bir rapor ortaya çıktı.

Sina Weibo sosyal paylaşım ağı üzerinden internete servis edilen yeni verilere göre, Exynos 7650 ve Exynos 7880 adlı iki Samsung LSI yongaseti hazırlık aşamasında. Qualcomm'un Snapdragon 620 serisi ARM Cortex-A72 işlemcili ürünlerini hedef alacak olan çipler, firmanın orta ve orta-üst segment akıllı telefonlarına güç verecek.

Exynos 7650'de çift çekirdekli Cortex-A72 + dört çekirdekli Cortex-A53 işlemci kullanılırken, Exynos 7880'de dörder çekirdekli Cortex-A72 ve A53 işlem kümeleriyle toplamda sekiz çekirdekli bir mimari elde ediliyor. Çipsetlerde sırasıyla üç ve dört çekirdekli ARM Mali T860 grafik işlemcisi bulunuyor.

28 nm HKMG üretim süreci teknolojisiyle geliştirilen Exynos 7 serisi yarı iletken çözümler, Koreli üreticinin amiral gemi yongası hakkında da bilgi veriyor. Mongoose kod adlı Samsung'un ilk özel tasarım ARMv8 işlemcisini kullanacak olan Exynos 8890, büyük ihtimalle ARM'nin Mali T880 GPU'sunu bünyesinde barındıracak. Orta segmentte performans çıtasının yükselmesi sonrası gelecek yıl üst seviyede de ciddi bir işlem ve grafik gücü artışı yaşanması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 19.10.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler