Samsung Exynos 5 Octa 8 çekirdeği birden kullanabilir

Samsung Exynos 5 Octa 8 çekirdeği birden kullanabilir

Hem yazılımları hem de tasarımıyla tanıtıldığı günden bu yana gündemden düşmeyen Samsung’un yeni amiral gemisi Samsung Galaxy S4, sahip olduğu donanımla da bir çok performans testinde birinci sırada yer aldı ve kendini ispatladı. Şimdilerde ortaya atılan yeni iddia ise bu gücün kaynağı olan ve 8 çekirdekli yapısıyla dikkat çeken telefonun 4 ve 4 olmak üzere ayrı ayrı kullandığı yapının ikisini de aynı anda kullanacağı ile ilgili.

ARM üzerinde Linux-Android optimizasyonları yapan Linaro tarafından geliştirilen sistem sayesinde bu yapıyı oluşturun big.LITTLE tasarımı 8 çekirdeği birden kullanabilir. Hazırlanan bu optimizasyon Samsung gibi ARM kullanan ortaklara dağıtılmaya başlandı ve ARM bu sistemi 3 çeyrek itibari ile kullanmaya hazırlanıyor.

Aynı zamanda bu sistemle ilgili belirtilen performans kazancı ise sadece yüzde 10. Bunun nedeni ise aslında bu 8 çekirdekli yapının enerji tüketiminde daha tasarruflu olması için geliştirilmesi. İddia edilen ise Samsung’un bu yapıyı bir güncelleme ile Galaxy S4’de kullanacağı yönünde. Diğer bir iddia ise farklı işlemcilerle vitrinlerdeki yerini alan Galaxy S4’te, Snapdragon 600 modeline sahip olanlara haksızlık yapılmaması için bu sistemin Galaxy Note 3 gibi gelecek modellerde uygulayacağını belirtiyor. Bakalım Samsung hangi iddiayı gerçek kılacak.



Eklenme tarihi: 5.05.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler