Samsung'dan esnek OLED ekran satışında yeni rekor

Samsung'dan esnek OLED ekran satışında yeni rekor

6-Gen tabakada esnek ekran üretebilen tek firma olan Samsung Display, 2016 üçüncü çeyreğinde yeni bir satış başarısına imza attı. Koreli üretici, ilk tamamen kavisli ekranla piyasaya sürülen amiral gemisi Note 7'nin kısa satış serüvenine rağmen %68'lik yükselişle esnek OLED satışlarını 1 milyar doların üzerine çıkardı.

Yonhap News'in haberine göre, 2016 üçüncü çeyreğinde 3,66 milyar dolarlık panel satışı gerçekleştiren firmanın satış hacminin neredeyse üçte birini esnek OLED oluşturuyor. Satıştaki büyük yükselişi Çinli üreticilerin kavisli telefon tasarımlarına bağlayan analistler, Samsung'un %31,8 payla sektörde açık ara lider olduğunu belirtiyor. Onu %15,4 ile Japan Display ve %13,1 ile LG Display izliyor.

2016 yılında 3,9 milyar dolar satış hacmine ulaşması beklenen esnek OLED piyasası, Samsung'un gelecek yıl için Apple'den aldığı 100 milyon panellik siparişin de etkisiyle 12,8 milyar dolara kadar ulaşacak. Esnek OLED'in akıllı telefonlarda yeni nesil tasarımların baş mimari olacağı kanısına sahip bilişim endüstrisi, esnek OLED faaliyetlerinin 2018'e gelindiğinde yıllık %50 civarı büyüme hızıyla 19 milyar dolar hacme ulaşacağını öngörüyor.



Eklenme tarihi: 19.12.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler