Samsung cep telefonu satışlarıyla lider

Samsung cep telefonu satışlarıyla lider

Mobil dünyada günden güne artan rekabet ortamı içerisinde 2012 senesinin lideri cep telefonu satışlarıyla birlikte Samsung olurken satılan toplam cep telefonu cihaz adedi 1.75 milyar oldu. Bu rakamlar içerisinde feature phones olarak adlandırılan mobil telefonların satışında yüzde 19.3 düşüş yaşanırken akıllı telefonlarda yüzde 38.3 artış oldu ve 207.7 milyon adet satıldı.


Ünlü araştırma şirketi Gartner tarafından hazırlanan verilere göre Samsung birinciliği 384 milyon cihaz satarak elde ediyor. Samsung’u Nokia 333 milyon adetle takip ederken Apple 130 milyon adetle üçüncü sırada yer alıyor.

Gartner şirketi tarafından bu veriler ışığında yapılan yorumlara bakıldığında dikkat çeken kısım Huawei’nin akıllı telefon pazarındaki hızlı yükselişi oluyor. Yine uzmanların yaptıkları yorumlarda Nokia’nın Asha serisi ile feature phone sınıfındaki yükselişine 2013 yılında da önem vermesi gerektiği öngörülüyor. Apple’ın ise 2013 yılındaki stratejisinin mobil dünya için çok önemli olduğu vurgulanıyor.

Mobiletisim.com olarak bizim görüşümüz ise yeni çıkan BlackBerry 10, günden güne popüler olan Windows Phone 8 ile birlikte 2013 yılında Android ve iOS’un Pazar paylarının çok olmasa da biraz düşeceği. Ayrıca Tizen, Ubuntu, Firefox OS gibi gelişmekte olan ve farklı özellikleriyle öne çıkan yeni işletim sistemlerinin pazardaki etkileri bize farklı sürprizler hazırlayabilir.

2013 yılında liderlerin değişeceğini düşünmüyoruz, fakat üçüncü sırayı kim alacağı bizi de meraklandırıyor. Yeni işletim sistemlerinin tüketiciler tarafından nasıl karşılanacağı ise 2013 yılını geçtiğimiz yıllara göre farklı bir konuma sokan diğer bir soru olarak yıl sonunda cevaplanmayı bekleyecek. Bakalım bütün bu seçenekler bizi mutlu ederken firmalar bu gelişmelerle yıl sonunda nasıl bir sonuçla karşılaşacak, bekleyip göreceğiz.



Eklenme tarihi: 13.02.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler