Samsung, Çin'de bellek çipi üretimine 7 milyar dolar yatırım yapacak

Samsung, Çin'de bellek çipi üretimine 7 milyar dolar yatırım yapacak

Bellek çipi üretiminde dünyanın açık ara en büyük ismi olan Samsung, talebin hızla arttığı Çin piyasası için yeni bir üretim hattı inşa edecek. Ülkenin merkez havzasında yer alan Xian şehrinde inşa edilecek olan hat, Çinli teknoloji firmalarının NAND flaş bellek ve DRAM ihtiyacını karşılamaya çalışacak.

Halihazırda Xian'da bir üretim hattıyla faaliyet gösteren tesisinin ilk inşası sırasında ikinci hat için de yer belirlemiş olan Samsung, ikinci hattın inşasında fazla vakit kaybetmeyecek. Yerel yönetimden yetkililerin katıldığı bir etkinlikle ilk kazma vurulan üretim hattı için önümüzdeki üç yılda toplam 7 milyar dolar harcama yapılacak.

Devasa firmaların birleşme ve satın almalar yoluyla rekabetçiliğini artırdığı yarı iletken çip piyasası, lider Samsung'u hakim pozisyonunu koruması için böylesine büyük çaplı yatırımlar yapmaya zorluyor. Çin ile birlikte Güney Kore'deki fabrikasında da yeni bir üretim hattı inşa etmekte olan Seul merkezli firma, geçen yıl Intel'i geride bırakarak yarı iletken sektörünün bir numarası olmuştu.



Eklenme tarihi: 15.03.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler