Samsung, Amerika akıllı telefon pazarında Apple ile farkı kapatıyor

Samsung, Amerika akıllı telefon pazarında Apple ile farkı kapatıyor

Yaklaşık on yıldır Amerika akıllı telefon pazarının açık ara lideri konumunda bulunan Apple, yüksek fiyatlı yeni iPhone'ler ve bölgenin içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle 2019 ilk çeyreğini ciddi bir düşüşle kapattı. Canalys tarafından yayımlanan rapora göre, yüzde 18'lik daralma yaşayan Kuzey Amerika akıllı telefon pazarı, yılın ilk çeyreğini 36,4 milyon telefon satışıyla sonlandırdı. Satışları aynı oranda düşüş yaşayan Apple, yalnızca 14,6 milyon iPhone satabildi. Amerika'daki negatif tablonun kazananı ise, pazar payını ciddi oranda artıran Samsung oldu.

Yıllık bazda yüzde 3 gibi cüzi de olsa belirli bir artış yaşayan Samsung, tümüyle negatife dönmüş Amerika piyasasından yüzde 29,3 pazar payı alarak Apple ile arasındaki farkı 10 puana kadar düşürdü. Koreli üreticinin bu başarısını operatörlerle birlikte yürüttüğü Galaxy S10 serisine yönelik kampanyalara borçlu olduğu belirtiliyor.


Tablonun alt basamaklarında Motorola markasıyla tüketicilerin karşısına çıkan Lenovo'nun yüzde 42'lik artışı dikkat çekiyor. 2019 ilk çeyreğinde 2,4 milyon telefon satıp yüzde 6,5 pazar payı elde eden Çinli üreticiyi bir diğer Çinli isim TCL izliyor. BlackBerry, Alcatel ve Palm gibi köklü markalarla Amerikan piyasasına nüfuz etmeye çalışan TCL'nin yıllık bazda satış rakamları yüzde 31 artışla 1,4 milyona dayanmış durumda. Huawei, Xiaomi ve ZTE gibi Çinli isimlerin yokluğundan en iyi şekilde istifade ederek bütçe dostu akıllı telefon segmentini dolduran Lenovo ve TCL'ye fiyat bandını yukarı çeken Apple ve Samsung gibi üst düzey isimlerin de destek olduğu anlaşılıyor.



Eklenme tarihi: 13.05.2019

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler