Samsung, akıllı telefon ekran üretiminde liderliğini sürdürüyor

Samsung, akıllı telefon ekran üretiminde liderliğini sürdürüyor

2017 ilk çeyreğine ait 9 inç ve altı LCD/OLED panel istatistiklerini açıklayan IHS Markit, Samsung'un Japan Display'dan devraldığı liderlik koltuğunu koruduğunu duyurdu. Senelik bazda %35 büyüyen sektör, rapora göre bu yılın ilk çeyreğinde 13,5 milyar dolar hacme ulaşarak yeni bir rekor kırdı.

%27,2 pazar payı ve 3,5 milyar dolar gelirle akıllı telefon ekran piyasasında lider kalmayı başaran Samsung, kuşkusuz başarısını 1,1 milyar dolar gelir sağlayan OLED satışlarına borçlu. OLED pazarının %90'dan fazlasına hakim durumdaki Koreli üretici, yeni iPhone 8 için kazandığı tedarik anlaşmasıyla ezici üstünlüğünü birkaç sene daha garanti altına almıştı.

Birkaç sene öncesine kadar lider konumdaki Sony, Toshiba ve Hitachi ortaklığı Japan Display, yeni yılda %17,8 payla ikincilik koltuğunda oturuyor. Onu henüz OLED üretim faaliyetlerinden yeni yeni meyve almaya başlayan LG Display ve Çinli BOE Electronics izliyor. Piyasada ikinci ve üçüncü çeyreklerde doğal olarak daha yüksek satış rakamlarına ulaşılacağı belirtiliyor.



Eklenme tarihi: 30.06.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler