Mobil cihazlar için ilk 8 GB LPDDR4 RAM çipi duyuruldu

Mobil cihazlar için ilk 8 GB LPDDR4 RAM çipi duyuruldu

Yarı iletken sektörünün son teknolojilerini mobil cihazlarla buluşturmada büyük başarı ortaya koyan Samsung, bugün sistem belleği kategorisi için önemli bir duyuru gerçekleştirdi. Piyasadaki ilk 8 GB LPDDR4 bellek çipini tanıtan tecrübeli üretici, RAM modülü hakkında çarpıcı detaylar paylaştı.

4266 Mbit ya da saniyede 34 GB bellek hızına ulaşarak bilgisayarlardaki DDR4 standardını ikiye katlayan Samsung, 8 GB'lık modülün 10 nm üretim süreciyle geliştirilen 16 Gb çipler kullanılarak meydana getirildiğini belirtiyor. Bu sayede 20 nm'lik 4 LPDDR4 RAM çözümleriyle aynı enerji tüketimine sahip olduğu iddia edilen sistem belleğinin Ultra HD içerik ve VR/AR çözümlerinin mobil cihazlardaki kullanımında kritik rol üstlenmesi bekleniyor.

Mobil sektörün en büyük RAM çipi tedarikçisi, 2017'de bazı amiral gemi telefonlarının 8 GB sistem belleği seçeneğiyle satışa çıkacağını da dolaylı olarak doğrulamış oldu. Galaxy S8'de olmasa bile Çinli üreticiler için standart haline gelen 6 GB RAM'li telefonlardan sonra yeni modanın 8 GB olacağı kesin.



Eklenme tarihi: 20.10.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler