Samsung, 7nm ve 11nm çip üretim yol haritasını açıkladı

Samsung, 7nm ve 11nm çip üretim yol haritasını açıkladı

Yarı iletken çip endüstrisinde Intel'in 20 yılı aşkın süredir elinde tuttuğu liderliğe gözünü diken Samsung, 2018'de iki yeni üretim süreciyle daha imalata başlayacak. IBM ve GlobalFoundries işbirliğiyle geliştirilen EUV (Extreme Ultra Violet) litografi teknolojisinde ciddi mesafe kateden Güney Koreli şirket, gelecek yılın ikinci yarısında 7nm'lik ilk çiplerinin seri üretimine başlamayı planlıyor.

Üst segment çözümlerde 10nm altı çözümlere geçişi başlatacak olan Samsung'un bir yeni teknolojisi daha 2018'de tüketiciyle buluşacak. 14 nm süreciyle geliştirilmiş çiplere aynı enerji tüketimiyle %15 performans artışı ve %10 oranında zar alanı tasarrufu sağlayacak 11nm LPP süreci orta ve üst düzey çiplerde 14 nm'nin yerini alacak. Bu teknolojinin 2018 ilk yarısında piyasaya sürülmeye hazır olacağı belirtiliyor.

Samsung'un çip üretim faaliyetlerindeki gelişimi belirleyecek yegane unsur kuşkusuz EUV litografi teknolojisi olacak. 2014'ten beri 200 binden fazla çip tabakası üreterek verimi %80'e kadar çıkaran firma, IBM'nin büyük desteğiyle 10nm altına inmeyi başaran ilk üreticilerden biri olacak. Bu sayede Apple'nin gelecek yılki A12 çipsetinin üretimi yeniden Samsung'a yüklenebilir.



Eklenme tarihi: 12.09.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler