Samsung, 5 nm çip üretimine gelecek yıl başlıyor

Samsung, 5 nm çip üretimine gelecek yıl başlıyor

7 nm sürecine geçişte TSMC'den farklı bir yol izleyerek EUV (Extreme Ultra Violet) litografi metodunu kullanması nedeniyle geciken ve müşterilerini Tayvanlı rakibine kaptıran Samsung, buna rağmen EUV ile imalatta avantaj sağlamayı başarmıştı. Bu avantajın ilk meyvelerini almaya başlayan Samsung'un 5 nm sürecinde ciddi mesafe katettiği rapor ediliyor.

Candence ve Synopsys menşeli üretim ekipmanlarının sertifikasyon sürecini tamamladığını bildiren AnandTech, 7 nm süreciyle işlenmiş Cortex-A53 ve A57 işlemci tasarımlarında 5 nm'ye geçişin %20 enerji tasarrufu veya aynı enerji tüketimiyle %10 performans artışı sağlayacağını belirtiyor. ARM'ın yeni mikromimariyleriyle enerji tüketimi ve performans hususunda iyileştirme oranlarının daha da yukarı çıkacağı tahmin ediliyor.

7 nm sürecinden daha fazla EUV katmanı barındıracak olan 5 nm LPE üretim teknolojisi, Samsung'un Kore'deki yeni fabrikasında kullanılabilecek. 6 trilyon won (29 milyar ₺) yatırımla bu sene içerisinde faaliyete geçmesi beklenen Hwaseong şehrindeki üretim tesisi, 2020'de resmen seri üretime başlayacak ve Samsung'un yeni amiral gemi telefonlarına güç verecek Exynos çipsetlerin 5 nm FinFET transistör tasarımıyla imal edilebilmesini sağlayacak.



Eklenme tarihi: 10.07.2019

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler