Samsung, Huawei için 14 nm HiSilicon çipsetler üretebilir

Samsung, Huawei için 14 nm HiSilicon çipsetler üretebilir

2015'te 14 nm FinFET 3D üretim teknolojisiyle yarı iletken sektörüne damgasını vuran Samsung, yeni üretim süreci için yeni bir anlaşma imzalamaya hazırlanıyor. 1x nm teknolojilerinde fiyat mücadelesine yol açacak hamleler yapan teknoloji devi, Huawei'yi yanına çekmek için çip fiyatlarında indirme gidiyor.

Digitimes tarafından aktarılan habere göre Samsung, Apple ve Qualcomm'dan sonra bir diğer fabrikasız yarı iletken tasarımcısı HiSilicon şirketini de müşterileri arasına eklemeye çalışıyor. Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri olan Huawei, yılda kendi tasarladığı HiSilicon çiplerinden gücünü alan milyonlarca ürün satıyor. Halihazırda tüm siparişlerini TSMC'den alan ve yine aynı şirketin 16nm teknolojisiyle üreteceği yeni çözümler tasarlayan HiSilicon, Samsung'un fiyat düşürme politikası karşısında kayıtsız kalmayıp Güney Koreli üreticiyi de tedarik zincirine eklemesi bekleniyor.

Daha önce A9 çipseti için Apple ile anlaşan Samsung, mobil sektörün en büyük yarı iletken şirketi Qualcomm için de amiral gemi statüsündeki Snapdragon 820 yongasını üretecek.



Eklenme tarihi: 16.10.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler