Sahte hatlar ile beklenmedik faturalar karşınıza çıkmasın

Sahte hatlar ile beklenmedik faturalar karşınıza çıkmasın

Günümüzde teknolojinin gelişmesi en çok güvenlik kaygılarını artırdı. Dolandırıcılık bile teknoloji üzerinde yoğunlaşırken, başka bir sorun daha gün yüzüne çıkıyor. Adınıza çıkartılan sahte hatlar.

Özellikle ticari işlerde ya da herhangi bir numarayı arayarak yapılan dolandırma işlemlerinde, kötü niyetli kişilerin bir anda mağduru durumuna düşebilirsiniz. Şimdiki haberimiz ise adınıza oluşturdukları sahte hatlarla başka insanlar dolandırıldığında mahkeme karşısında suçlu durumuna düşmemeniz için.


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK tarafından sunulan hizmette TC kimlik numaranız ve telefonunuz yapacağınız sorguda adınıza bu zamana kadar açılan bütün hatları sorgulayabilirsiniz. Bunun için buradaki adrese gitmeniz yeterli. İlk önce sizden telefon numaranız ve kimlik numaranız ile bir şifre almanız isteniyor, daha sonra ise yine bu sayfadan bunu sorguluyorsunuz.

Bu sayede adınıza açılan hatları öğrenerek istenmeyen bir durumdan da korunmuş oluyorsunuz. Her hangi bir dolandırıcılığa kurban gitmemek için önemli olan bu hizmet şimdilik ufak problemlerle hizmet veriyor, ama en yakın zamanda stabil duruma da gelecektir.



Eklenme tarihi: 2.01.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler