Sahte cep telefonları

Sahte cep telefonları

Nokia, cep telefonu kullanıcılarına maddi ve fiziki zarar veren sahte cep telefonlarına karşı tüketicileri uyarıyor. Kurumların markasına, itibarına ve şirket faaliyetlerine zarar veren sahtecilik, dünya genelinde birçok endüstri dalında iş yaparak ulusal ekonomiye katkı sağlayan ve tüketicilere başarılı ürünler sunan pek çok şirketi ve markayı etkileyen yasadışı bir faaliyettir.

Sahte cep telefonlarıCep telefonu satın alırken dikkat edilmesi gerekenler
Sahtecilik kurbanı olmak istemeyen tüketiciler, öncelikle tüm cihaz alışverişlerini güvenilir bir perakendeciden ya da yetkili satış noktasından yapmalı. Çünkü ürünün sahte olması durumunda, hem garantisi geçerli olmuyor hem de ürün kullanıcıya fiziksel zararlar verebiliyor. Dolayısıyla tüketiciler, gerçekçi olmayan fiyatlara ve online açık arttırmalarla sunulan ürünlere karşı temkinli olmalı, ürünün orijinalliğine veya paketlemeye ilişkin herhangi bir çekince duymaları durumunda güvenli bir yetkili satış noktasına danışmalılar.

Ayrıca tüketicilerin sahte ürünlere karşı kendilerinin de sorgulayabileceği bazı standartlar mevcut:

  • Bunlardan ilki ambalaj ve paket standartları. Sahte satış yapan çoğu kişi, tüketiciyi ürünün “yeni” olduğuna ikna etmek için eski ambalajlarla ürünü yeniden paketliyor. Bu nedenle ambalajda herhangi bir farklılık, eksiklik ya da bozukluk olmadığından emin olunmalı.
  • Fatura ve garanti belgesi mutlaka alınmalı, garanti belgesinin doldurulmuş olduğu kontrol edilmeli.
  • Cep telefonunun elektronik kimlik numarası (“IMEI numarası”) fatura ve garanti belgesi üzerine kaydedilmiş olmalı.
  • Ayrıca kutu içerisinde yetkili servis bilgilerinin ve Türkçe kullanma kılavuzunun bulunup bulunmadığı da kontrol edilmeli.
  • Son olarak cep telefonunun *#06# tuşlarını kullanarak ekranda beliren IMEI numarası ile fatura ve garanti belgesi üzerine kaydedilen IMEI numarasının aynı olması gerektiği unutulmamalı.

Mobilize Bilgi
Cep telefonunuzun sağlığınıza verdiği zararı azaltmak için araç içerisinde telefonla konuşmayın. Arabanın şasisi ışınları yansıttığından dolayı vücudunuza uygulanan radyasyon miktarı artıyor. Ayrıca cep telefonunuz aracınızın metal yapısını aşabilmek için daha fazla güçlü yayın yapıyor.



Eklenme tarihi: 23.11.2008
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorumlar

Mehmet Atılğan - 29.05.2014 13:44:00
Mobiletişim çok teşekkür ederim siz olmasaydınız ben ne yapardım
Sen de yorum yap
Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler