Rüzgar enerjisini kullanan baz istasyonu

Rüzgar enerjisini kullanan baz istasyonu

Şebeke ve rüzgar enerjisini birleştirerek çalışan ve dünyada bu alanda ilk uygulama olan baz istasyonları Turkcell’de çalışan mühendislerin bilgi birikimiyle üretildi. Şu anda 8 istasyonda pilot uygulaması yapılan proje yıl sonunda 200 baz istasyonunu kapsayacak ve sayıları giderek artacak.

Nokia 6788Soğutma sistemi ve dijitalleşme
Ayrıca istasyonların soğutmasında kullanılan “pasif soğutma sistemi ve invertörlü klima uygulaması” da enerji tasarrufuyla dikkat çeken projeler arasında yer alıyor. Bu projelerle ilk yıl için toplamda 10.7 Milyon kWh enerji tasarrufu bekleniyor. Bayilerde gerçekleştirilen dijitalleşmeyle ve dijital tanıtımlarla, tonlarca kağıt kazanıldı. Ayrıca Turkcell’in tüm kontör kartlarının poşetlenmesi uygulamasından vazgeçilerek plastik kullanımını %95 oranında azaltıldı.

Görsel kirlilik azaltılıyor
Baz istasyonlarının çevremimzde yarattığı görsel kirlilik üzerine çalışmalar yürüttülüyor. Bu kapsamda baz istasyonlarının neredeyse yarısı çevre dokusuna giydirildi. Bazı yerlerde ağaçlar baz istasyonu kulesi olarak kullanılıyor bazı yerlerde ise bacaların içine ve aydınlatma direklerinin üzerine baz istasyonları saklanıyor.



Eklenme tarihi: 14.11.2009
Kaynak: Mobiletişim | Operatör

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler