BlackBerry hızla büyümeye devam ediyor

BlackBerry hızla büyümeye devam ediyor

RIM, 2010 yılı sonunda kullanıcı sayısının bir önceki çeyreğe oranla yüzde 65’lik artışla 41 milyonu aştığını, gelirinin ise yüzde 35 artarak 14,95 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

BlackBerry Bold 9650Toplam 41 milyon Cep telefonu satıldı
2009 yılı Aralık ile 2010 Şubat ayları arası döneme ilişkin sonuçlarını açıklayan Research In Motion, dönem içerisinde 710 milyon dolar net kar gerçekleştirdiğini duyurdu. Bu, bir önceki yıla göre 192 milyon dolar daha fazla bir rakamı ifade ediyor. Geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 18’lik artışla 2010 mali yılı 4'ncü çeyreğinde 4.08 milyar dolar gelir elde ettiğini açıklayan RIM, gelir dağılımının yaklaşık yüzde 80’ini cihazlar, yüzde 16’sını servisler, yüzde 2’sini yazılım ve yüzde 3’ünü de diğer gelirlerin oluşturduğunu duyurdu.

Tek rakibi iPhone olarak gösteriliyor
Analistler, tüm pozitif gelişmelere rağmen sonuçların, gelir ve karlılık beklentilerinin gerisinde kaldığını ifade ediyorlar. Bu değerlendirme, akıllı telefon pazarında hakim durumda bulunan iPhone'a rakip gösterilmesi dolayısıyla ayrı bir önem kazanıyor.

BlackBerry'nin, uluslararası pazarlarda pazar payının arttığına işaret eden şirketin İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Jim Balsillie, yeni mali yılda da güçlü sevkiyat, gelir ve kullanıcı sayısı beklediklerini kaydetti.



Eklenme tarihi: 1.05.2010
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler