Retina ekranlı yeni iPad mini bu yıl satışa sunulabilir

Retina ekranlı yeni iPad mini bu yıl satışa sunulabilir


Tablet bilgisayar pazarında tüketicilere farklı fiyat seviyelerinden hitap edebilmek için geçen sene tablet iPad mini modelini piyasaya süren Apple'nin 7.9 inçlik yeni tableti muhtemelen yine yıl sonunda satışa çıkacak. Yeterli panel tedarik edemediğinden ikinci nesil iPad mini'de yine 1024 x 768 piksel çözünürlük standardını tercih edeceği iddia edilen ABD'li teknoloji şirketi, Wall Street Journal'ın son haberine göre yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekran siparişleri için üçüncü bir firmayla anlaşarak tedarik sorununu çözmüş.

Birinci nesil iPad mini'nin ekran tedarikçilerinden LG Display, Apple'nin retina ekran standartlarını yakalayarak üretim gerçekleştirebiliyor. Bir diğer LCD ücreticisi Sharp da bir süredir IGZO dahil birçok farklı üretim tekniği ve materyal teknolojisi sayesinden yüksek piksel yoğunluğuna sahip görüntüleme birimleri üretiyor. İki LCD uzmanının iPad mini 2 siparişleri için yeterli olmayacağını düşünen Cupertino merkezli iPad serisinin üreticisi, mecburen Samsung'u da tedarik zincirine dahil etmiş.

Apple'nin planları hakkında bilgiye sahip bir kaynaktan edinilen bu bilgi, şirketin en büyük rakibi Samsung ile üretim işbirliğini kısa sürede kesip atamayacağını gözler önüne seriyor. Geniş hacimli seri üretim ve hızlı sevkiyat imkanları nedeniyle endüstrinin seçkin donanım parçası üreticileri arasında yer alan Samsung ve grubun yapısında barındırdığı alt kuruluşlar, iPad mini 2'nin yanı sıra yeni iPhone modelleriyle de Apple için üretimlerine devam edecek.

Retina ekran şartlarına uygun LCD panel üretiminde istediği verime ulaşamadığını açıklayan AU Optronics ise, sonraki iPad mini için parça sağlayamayacak. Samsung, LG ve Sharp üretimi panellerle retina iPad mini'nin yıl sonuna kadar piyasaya sürülmesi beklenirken; ünlü ekonomi gazetesi Wall Street Journal, bu modelin 2013'te satışa çıkacağını ileri sürse de çıkış tarihi konusunda kesin ifadelerden kaçındı.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 1.08.2013
Kaynak: Wall Street Journal

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler