iPad 2 satıştan kaldırıldı, iPad 4 ve 8 GB iPhone 5c piyasaya sürüldü

iPad 2 satıştan kaldırıldı, iPad 4 ve 8 GB iPhone 5c piyasaya sürüldü

Apple'nin piyasadaki 9,7 inçlik iki tablet bilgisayarından biri olan iPad 2, resmen satıştan kaldırılıyor. Bugün itibarıyla ürün yelpazesinde önemli değişikliklere giden üretici, daha önce satışına son verdiği iPad 4'ü yeniden tüketiciyle buluşturmaya başladı. Bununla birlikte yeni bir plastik iPhone sürümü de mağazalardaki yerini aldı.

İkinci nesil iPad'ın aksine Lightning veriyoluyla gelen iPad 4, 2048 x 1536 piksel çözünürlüklü IPS LCD ekran, Apple A6X çipset, 5 MP iSight, 1,2 MP FaceTime görüntülü görüşme kamerası ve 42,5 wattlık bir güç ünitesini bünyesinde barındırıyor. Şimdiye kadar iPad 2'nin konumlandırıldığı 399$ fiyat bandına yerleşecek olan tablet, retina ekranlı iPad ismiyle satılacak. Cihazın İngiltere ve diğer bazı Avrupa ülkelerindeki Apple Store'lerde yalnızca 16 GB dahili hafıza seçeneğiyle satıldığı biliniyor.

Retina ekranlı yeni Apple tabletine iPhone 5c'nin 8 GB dahili hafızalı versiyonu eşlik ediyor. 16 GB'lik versiyondan 60-90 dolar daha ucuz fiyatlandırılan iPhone 5c 8GB, halihazırda piyasadaki en ucuz yeni nesil iPhone oldu. Satışı devam eden en ucuz Apple telefonunun 8 GB'lik iPhone 4 olduğunu hatırlatalım.

Apple'nin telefon ve tablet pazarlarındaki yeni giriş seviye modelleri, önümüzdeki haftalarda Türkiye'ye giriş yapacak. 8 GB iPhone 5c'nin 1.200-1.400 lira arasında bir fiyatla, retina ekranlı iPad'ın ise iPad 2 ile aynı fiyattan alıcı bulması bekleniyor.

En yeni iPhone kılıfları ve iPad aksesuarları MobilCadde.com'da.



Eklenme tarihi: 18.03.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler