Reklam mesajları nasıl engellenir?

Reklam mesajları nasıl engellenir?

Cep telefonunuza gelen reklam mesajlarını artık almak istemiyorsanız operatörünüzün izinli kullanıcılar listesinden çıkmanız gerekiyor. Fakat bu listeden çıkmak yeterli olmayabilir. Çünkü bazı firmalara verdiğiniz telefon numaranız, reklam amaçlı kullanılabiliyor.

İzinli listede misiniz?
Operatörlerin abonelerinin iletişim bilgilerini satması ve bu bilgileri kullanarak reklam yapılmasına izin vermesi yasak. Bu yüzden tüm operatörler abonelerine izinli listeye geçmeleri için bir kısa mesaj gönderiyor ve kabul etmesini istiyor. Böyle bir mesajı kabul ettiyseniz listeden çıkmak için abonesi olduğunuz operatörün müşteri hizmetlerini aramanız yeterlidir.

İzinli listede değilim
Eğer izinli listede değilseniz bu durumda cep telefonunuza gelen kampanya mesajları, daha önce alışveriş yaptığınız, indirim kartı aldığınız veya herhangi bir kampanyasına katıldığınız bir firmadan geliyor olabilir. Böyle bir durumda operatörün yapacağı bir işlem yoktur. Mesaj gönderen firmanın müşteri hizmetlerini arayarak, onların listesinden çıkmayı talep etmelisiniz.

Müşteri Hizmetleri numaraları

  • Avea - 500 Süreden bağımsız olmak üzere 1.5 SMS / 3 kontör.
  • Vodafone - 7000 Süreden bağımsız 35,14 KR / 2 kontör
  • Turkcell – 444 0 532 Süreden bağımsız olmak üzere, müşteri temsilcisine bağlanmadığınızda ücretsiz, aksi halde 1 SMS / 2 kontör



Eklenme tarihi: 6.02.2010
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler