Recep İvedik de Cellocan oldu

Recep İvedik de Cellocan oldu

Turkcell Üst Yöneticisi (CEO) Süreyya Ciliv, 2008 yılında YTL bazında çift haneli büyümeyi hedeflediklerini belirterek, gelirlerini en az yüzde 10 büyütmeyi planladıklarını bildirdi. Ciliv, Turkcell'in ikinci çeyrek sonuçlarının açıklandığı basın toplantısında, Turkcell'in başarılı bir ikinci çeyrek geçirdiğini, net gelirlerini yüzde 17 artırarak yaklaşık 1,8 milyar dolara çıkardığını, şirketin 641 milyon dolar amortisman, vergi ve faiz öncesi karı (AVFÖK) elde ettiğini bildirdi.

Recep_ivedik_cellocan_olduAbone sayısı 35,4 milyon
Türkiye'de toplanan 171 milyar YTL verginin 5 milyar YTL'sinin Turkcell'in katkılarıyla toplandığını ifade eden Ciliv, şirketin bu dönemde 119 milyon dolar vergi ödediğini, net karının ise yüzde 56'lık artışla 426 milyon dolara ulaştığını kaydetti. Turkcell'in pazar payının yüzde 56'larda olduğunu bildiren Ciliv, şöyle devam etti: "Zor bir ortamdı. Çift haneli enflasyon gördük, belirsizlik döneminden geçtik. Rekabetin çok çetin, regülasyonun çok aktif olduğu bir dönemdi. Ara bağlantı ücretlerinde %33'lük düşüş oldu. Bu tabii ki bizim işlerimizi etkiledi. Diğer operatörleri aramada da ciddi düşüş oldu. Telekomünikasyon Kurumunun aldığı kararların bizim verilerimize negatif etkisi oldu." Turkcell'in, devamlı en iyi alternatifi sunan operatör olmak için çalıştığını kaydeden Ciliv, abone sayısının ise 202 bin artarak 35,4 milyona ulaştığını bildirdi.

Recep İvedikli Turkcell reklamı
Recep İvedik karakterinin Turkcell reklamlarında kullanılmasına ilişkin bir soru üzerine Ciliv, Turkcell'in 35 milyon müşterisi bulunduğunu, bu filmi de 5 milyon kişinin izlediğini hatırlattı. Recep İvedik'i seven insanlar bulunduğunu, sanatçı Şahan Gökbakar'ın da önemli bir yetenek olduğunu ifade eden Ciliv, "Turkcell olarak yetenekleri değerlendirmek istiyoruz" dedi. Recep İvedik'in aslında çok iyi kalpli ve doğru bir adam olduğunu, ancak konuşmasında çok dikkatli olmadığını anlatan Ciliv, bu reklamla da yaratıcılığı ön plana çıkarmayı amaçladıklarını söyledi. Yurt dışında yaşayan yeğenlerinin de Türkiye'ye geldiklerinde bu filmi görmek istediklerini anlatan Ciliv, Turkcell'in, reklam kampanyalarında başka ünlüleri de kullanabileceğini belirtti.



Eklenme tarihi: 8.08.2008
Kaynak: Zaman

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler