Qualcomm'dan dizüstü bilgisayarın pil ömrünü iki güne çıkaracak çip

Qualcomm'dan dizüstü bilgisayarın pil ömrünü iki güne çıkaracak çip

Qualcomm, Hawaii'de basının karşısına geçti ve düzenlediği teknoloji zirvesinde ilk kez en başından dizüstü bilgisayarlar düşünülerek geliştirilen yongada sistem çözümünü tanıttı. Snapdragon 8cx adını taşıyan yarı iletken çip, yalnızca sağlayacağı bir günü aşkın kullanım süresiyle değil, işlem ve grafik performansıyla da kullanıcıları memnun edecek.

7 nm'lik üretim süreci teknolojisi üzerinde geliştirilen Snapdragon 8cx, tıpkı akıllı telefon dünyasındaki muadili Snapdragon 855 gibi dördü Cortex-A76, dördü Cortex-A55 olmak üzere toplamda sekiz çekirdekli bir işlemciden gücünü alıyor. Intel'in U serisi yeni nesil i5 işlemcisiyle benzer bir performans sergilemesi beklenen çipsette, Snapdragon 845'ten iki kat daha kuvvetli bir GPU bulunuyor: Adreno 680.



Bütünleşik Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11ac, WiGig, GPS, 2Gbps 4G LTE desteği, Quick Charge 4+ hızlı şarj teknolojisi, 16 GB'ye kadar LPDDR4x RAM, NVME SSD ve UFS 3.0 hafıza desteği ve son olarak iki 4K çözünürlüklü monitöre görüntü sağlayabilecek görüntü işlemcisiyle Snapdragon 8cx'in Windows ekosistemine seleflerinden daha hazır olduğu söylenebilir.

Halihazırda birçok uygulamanın ARM işlemci desteği kazanmasıyla günlük kullanım performansı giderek iyileşecek olan Qualcomm çipsetli Windows bilgisayarlar, yakında Firefox tarayıcı desteğine de kavuşacak. Ancak Chrome için beklenen ARM işlemci uyumluluğundan henüz ses yok. Snapdragon 8cx'ten gücünü alan, iki güne kadar kullanım süresi sunacak ilk dizüstü bilgisayarlar önümüzdeki yılın üçüncü çeyreğinden itibaren teknoloji mağazalarında yer almaya başlayacak.



Eklenme tarihi: 7.12.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler