Snapdragon 830, 10 nm üretim süreci teknolojisini kullanacak

Snapdragon 830, 10 nm üretim süreci teknolojisini kullanacak

Yarı iletken sektörünün öncü platformu haline gelen mobil cihazlar, silikon üreticilerini sürekli gelişmeye mecbur bırakıyor. Henüz iki yıl önce 14 nm üretim süreciyle tanışan akıllı telefon ve tabletler, önümüzdeki sene silikonun sınırlarını zorlayan 10 nm süreciyle geliştirilmiş ilk çiplerle tanışacak. Bunlardan belki de en önemlisi Qualcomm'un yeni amiral gemi yongada sistem çözümü.

Fudzilla'nın güvenilir kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Snapdragon 830 ismini taşıması kuvvetle muhtemel yongaset, 10 nm üretim süreciyle geliştiriliyor. Hem Samsung hem de TSMC'nin bu yeni teknolojiyle seri üretim yapmaya hazırlandığı biliniyordu. Ancak Snapdragon 830'u hangi ismin üreteceği henüz netlik kazanmış değil. Samsung'un amiral gemi telefonlarında tedarik zincirine dahil olma şartıyla en gelişmiş çipini Güney Koreli firmanın tesislerinde ürettiren Qualcomm, 2017'de bu anlaşmayı sonlandırıp tekrar eski üretici ortağı TSMC'ye dönebilir.

Snapdragon 820'den önce özel tasarım işlemci geliştirmeyi bırakacağı konuşulan San Diego merkezli yarı iletken tasarımcısı, bu sene 820 ile elde ettiği üstün başarı üzerine planlarında önemli değişiklikler yapmayı düşünüyor. Kaynaklardan ulaşan bazı bilgiler bulunsa da şimdilik 10 nm'lik Snapdragon'un teknik özelliklerinden bahsetmek için çok erken.

Sitenin tutarlı iddialara imza atmasını sağlayan kaynakları, 2016 ikinci yarısında müşterilere dağıtılmaya başlayacak Snapdragon 823 hakkında da bilgi paylaşımı gerçekleştirmiş. 2,6 GHz frekans hızında Kyro işlemci ve 720 MHz Adreno 530 GPU'yu bir kez daha doğrulayan Fudzilla, iddia edilen 3,0 GHz hızlarına 14 nm'lik bir zarda verimli bir şekilde ulaşmanın pek mümkün görünmediğini de ekledi.



Eklenme tarihi: 14.04.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler