3,0 GHz Kyro işlemcili Qualcomm Snapdragon 820 detaylanıyor

3,0 GHz Kyro işlemcili Qualcomm Snapdragon 820 detaylanıyor

Android işletim sisteminin mobil sektörü ele geçirmesiyle birlikte yarı iletken piyasasının gözde ismi haline gelen Qualcomm, yıllar sonra ilk kez kötü sonuçlara imza atıyor. Tayvanlı MediaTek'in önlenemez yükselişi ve amiral gemi çipi Snapdragon 810'un yaşattığı sorunlar, San Diego merkezli fabrikasız üreticiyi zor durumda bıraktı. Ancak gelecek nesil için planlar büyük.

64-bit ARMv8 mikromimarisini temel alan ilk özel tasarım işlemcisini Snapdragon 820 çözümüyle piyasaya sürecek olan Qualcomm'un Kyro adını verdiği işlemciyle 3,0 GHz frekans hızına kadar çıkacağı ifade ediliyor. FinFET transistör tasarımına geçiş yapan tecrübeli şirket, bir kez daha üretim için Samsung ile anlaştığı yönünde iddialarla gündeme geliyor. Daha önce Re/code tarafından dile getirilen bu bilgi, üretimin yaklaştığı şu günlerde tekrar etmiş oldu.

14 nm FinFET 3D teknolojisi sayesinde 2015 akıllı telefon piyasasının en başarılı cihazları Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge'yi geliştiren Samsung, üst segmentte Qualcomm ile müşteri-satıcı bağını tamamen koparmıştı. Bu kopuştan satışları epeyi etkilenen Qualcomm'un hem Koreli iş ortağıyla ilişkilerini düzeltmek hem de 20 nm altındaki üretim teknolojilerinde daha fazla tecrübeye sahip fabrikalardan faydalanmak için TSMC ile uzun süredir devam eden üretim faaliyetlerini Samsung'a kaydıracağı ileri sürülüyor. Şimdilik kesinleşmiş bir bilgi olmasa da mevcut piyasaya şartlarında Snapdragon 820 için en uygun üretim ortağının Samsung olacağı kesin.

Çipseti ilk kullanacak isimlerden olan HTC, Sony ve Xiaomi'nin 2015 ikinci yarısında Snapdragon 820'den gücünü alan amiral gemi telefonları piyasaya sürmesi bekleniyor.



Eklenme tarihi: 26.06.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler