Qualcomm'un amiral gemi çipi Snapdragon 820'den yeni detaylar

Qualcomm'un amiral gemi çipi Snapdragon 820'den yeni detaylar

Samsung'un 14 nm FinFET 3D transistör tasarımını benimseyecek olan Qualcomm imzalı Snapdragon 820 bugün iki önemli haberle gündeme oturdu. İlk önce San Diego merkezli fabrikasız üreticinin 11 Ağustos tarihindeki Los Angeles etkinliğinde tanıtılacağı öğrenilen çipset, şimdi ise Çinli bir analistin son sızıntısına konu oldu.

Kyro olarak da bilinen Qualcomm'un ilk 64-bit ARMv8 tabanlı özel tasarım işlemcisi Hydra'yı bünyesinde barındıran Snapdragon 820, dört çekirdekli işlem kümesiyle önceki nesil çiplerden %35 daha yüksek işlem performansı vaat ediyor. Grafik kanadında %30 enerji tasarruf avantajına sahip yeni Adreno 530 GPU'su kullanılıyor. Grafik performansında yüzde 40'lık artış vaat eden yarı iletken yongasete UFS-G3, eMMC 5.1 depolama birimi desteği, USB 3.1 uyumluluğu, bütünleşik LTE Cat.10 modem çipi, 28 MP'e kadar programlanabilir DSP destekli kamera sensörü ve LPDDR4 1866 MHz bellek desteği eşlik edecek.

Bir hafta sonra bu detaylar ve piyasaya sürülüş yol haritasıyla birlikte ikinci kez tanıtılması beklenen Snapdragon 820'nin yıl sonu ve 2016 ilk çeyreğinde satışa çıkacak yeni üst düzey telefon ya da tabletlerde görmek mümkün olacak.



Eklenme tarihi: 5.08.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler