Snapdragon 820: İki kat performans ve enerji tasarruflu Kyro işlemci

Snapdragon 820: İki kat performans ve enerji tasarruflu Kyro işlemci

Yeni amiral gemi çipsetine dair duyurularını sürdüren Qualcomm, bu defa 64-bit ARMv8 mikromimarisini temel alan ilk özel tasarım işlemcisini detaylandırdı. Samsung tarafından 14 nm FinFET üretim süreci teknolojisiyle üretilecek olan Snapdragon 820, Kyro adlı yüksek performanslı Qualcomm işlemcisinden gücünü alacak.

Bugün ortaya çıkan AnTuTu test sonuçlarında 83 binin üzerinde bir sonuç elde ederek tüm rakiplerini geride bırakan Snapdragon 820, ısınma sorunlarıyla gündemden düşmeyen Cortex-A57 ve A53 işlemcili Snapdragon 810'dan iki kat daha yüksek işlem performansı ve enerji tasarrufu sağlayacak.

İki çipset arasındaki büyük performans farkını 14 nm FinFET 3D transistör tasarımına geçilmesinin yanı sıra Qualcomm tarafından optimize edilmiş işlemciye dayandırabiliriz. Enerji tasarrufunda ise heterojen sistem yöneticisinin rol oynadığı ifade ediliyor. Kyro işlemci, Adreno 530 GPU, dijital sinyal işlemci ve görüntü işlemcileri arasından sisteme gelen görevi en iyi ve en tasarruflu şekilde tamamlayabilecek elemanı seçen bu yönetici, gereksiz enerji tüketimini minimuma indiriyor.

Üretimde Samsung ile anlaşarak ısınma sorunlarını kökünden çözmeye karar veren San Diego merkezli fabrikasız yarı iletken üreticisi, yıl sonuna doğru ilk Snapdragon 820 yongalı cihazların tüketiciyle buluşacağını bildiriyor. Küresel çapta kullanım ise 2016'da başlayacak.



Eklenme tarihi: 3.09.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler