Qualcomm, 7 nm çipsetlerini TSMC ile üretmeyi planlıyor

Qualcomm, 7 nm çipsetlerini TSMC ile üretmeyi planlıyor

14 ve 10 nm üretim süreci teknolojilerindeki performansıyla yarı iletken endüstrisini etkilemeyi başaran Samsung, bu sayede en büyük mobil yongaset tasarımcısı Qualcomm'un yeni üretim ortağı olmuştu. Bu sene 800 serisi üst segment çipler dışında daha uygun fiyatlı Snapdragon çözümlerin de üretimini üstlenen Samsung, gelecek yıl ciddi tasarım kayıplarına uğrayabilir. Kore medyası, 7 nm teknolojilerinin geliştirilme sürecinde rakiplerini geride bırakan TSMC'nin 2018'deki Qualcomm siparişlerine talip olduğunu yazdı.

Gerek mikromimari uzmanı ARM gerekse Qualcomm ile geçtiğimiz yıldan bu yana 7 nm çipset üretimi üzerine önemli ar-ge faaliyetleri yürüten TSMC, 10 nm'ye geçişte yaşadığı gecikmeyi yeni süreçte telafi edecek. Bu gelişme, Snapdragon 800 serisinin 2018'deki amiral gemi yongada sistem çözümünün yeniden Tayvanlı üreticiye emanet edileceği anlamına geliyor.

Öte yandan GlobalFoundries ve IBM ile EUV (Extreme Ultraviolent) baskı teknolojisine yatırımlarını sürdüren Samsung, 2018'de mevcut 3D FinFET transistör tasarımını son kez 8 nm süreciyle müşterilerinin beğenisine sunacak. 2018 sonu itibarıyla EUV tekniği vasıtasıyla transistörlerin küçülmesi süreci devam edecek. Yeni teknik sayesinde işlem performansında hiç olmadığı kadar yüksek artışlar elde eden Samsung'un 2020'ye gelindiğinde 4 nm üretim süreci teknolojisini hazır hale getirmiş olması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 12.06.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler