PlaneSploit Android uygulaması ile uçak kaçırabilirsiniz

PlaneSploit Android uygulaması ile uçak kaçırabilirsiniz

Mobil işletim sistemlerinin ne kadar geliştiğini her haberimizde vurguluyoruz. Özellikle gelinen teknolojide cebimizde taşıdığımız cihazlarımızın neler yapabileceğinin birçok kullanıcı farkında değil. Şimdiki haberimiz ise gelinen teknolojinin neler yapabileceğinin en güzel ve en tehlikeli örneklerinde biri aslında.

Hollanda’nın Amsterdam şehrinde gerçekleştirilen, Hack in the Box konferansında tanıtılan ve çalışır durumdaki PlaneSploit uygulaması bir uçağın kontrolünü yaptığı saldırı ile ele geçirebiliyor. Uygulamanın çalışma mantığında ilk önce radyo iletişimine sızmak, sonrasında ikincil mesajlarla uçağın kontrolünü ele geçirmek var.


Uygulama pek tabii ki herhangi bir işletim sisteminin mağazasında indirilmeye sunulmuyor. Kötü amaçlı kullanımda türlü facialara yol açacak uygulama geliştiricileri Huga Teso ve güvenlik uzmanını tarafından bir sır olarak saklanıyor. Burada dikkat edilmesi gereken konu ise bu uygulamayı birileri yaptıysa başkaları da yapabilir fikri. Yine son olarak belirtmekte yarar var, cebimizde taşıdığımız cihazlar artık sadece bir telefon değil.



Eklenme tarihi: 12.04.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler