Paypal kurucularından yeni bir mobil ödeme sistemi

Paypal kurucularından yeni bir mobil ödeme sistemi

PayPal'un kurucularından olan ve Silikon Vadisi'nde yatırımları ile tanınan Max Levchin, Affirm adlı startup şirket kurdu. Bu yeni firma, mobil ödeme sistemleri üzerine çalışıyor ve Square ve Stripe gibi bu pazarda tanınan isimlerle rekabet ediyor. Levchin bundan önce de Slide adlı fotoğraf paylaşım yazılımları üreten bir şirket kurmuş ve bu şirketi 182 milyon Dolar karşılığında Google'a satmıştı. Slide.com, Atatürk'e hakaret içeren fotoğrafları kaldırmadığı için 2008 yılında Türkiye'de erişime engellenmişti.

Levchin'in yeni firması Affirm, smartphone cihazların yükselişiyle birlikte bir anda popüler olmaya başlayan mobil ödeme sistemleri alanında hizmet vermekte. Affirm, mobil alışverişin giderek arttığını ancak bu artışın mobil ödeme sistemlerine yansımadığını düşünmekte. Bunun nedeni olarak mobil satın alma işlemlerinin hala son derece uğraştırıcı olduğunu ve kolaylaştırılması gerektiğini düşünen Affirm, arka planda Google, Yahoo, Microsoft ve American Express gibi firmalarla birlikte çalıştıklarını ve ödeme işlemini müşteriler için çok daha kolay hale getirdiğini iddia etmekte.

Affirm'in online ve mobil ödeme konusunda uzmanlaşan bir kişi tarafından kurulmuş olması ciddi bir avantaj. Buna karşın, aynı alanda hizmet veren şirket sayısı her geçen gün artıyor. PayPal gibi bu alanda öncü olan şirketler sunumlarına hız kazandırmış durumdalar. Üstelik NFC teknolojisi her geçen gün daha çok benimseme kazanıyor ve Google gibi şirketler Google Wallet gibi kendi ödeme seçeneklerini pazara sunuyorlar. Affirm, bir startup firma olarak rekabetin hızla arttığı bu pazarda kendisine bir yer edinmeyi mi hedefliyor yoksa Levchin'in bir exit planı var ve şirketi büyütüp bu alandaki oyunculardan birine satmayı mı planlıyor şimdilik kestirmek güç.



Eklenme tarihi:
Kaynak: turk.internet.com

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler