Patlayan reklamlar cep telefonlarında

Patlayan reklamlar cep telefonlarında

İnternet kullanıcılarının hoşlanmadığı pop-up reklamlar, yeni model cep telefonlarının sahip olduğu yüksek teknoloji özelliklerinin ardından mobil cihazlarda da kullanılmaya başlayacak. ABD’de Acuity Mobile ve Acxicom firmalarının imzaladığı işbirliği anlaşmasının ardından yakında, bir anda patlayarak ilgi uyandırdığı düşünülen hareketli reklamları cep telefonlarında da görmeye başlayacağız. Cep telefonu operatörlerinin planı, reklam veren şirketlerle birlikte hareket ederek, bu reklamlar karşılığında abonelerine ücretsiz telefon görüşme süresi veya katma değerli servisler vermek.

Samsung SGH-F210Pop-Up reklamlar internette rahatsızlık veriyor
Şu anda kullanılan en yaygın mobil reklam uygulamaları mobil web sitelerindeki banner ve yazılı mesajlardan oluşuyor. Mobil platformdaki pop-up reklamlar, kullanıcı cep telefonundan internete bağlanarak herhangi bir web sitesine girdiğinde gelmeyecek. Direkt olarak bir mesaj gibi, telefonun boşta durduğu anlarda kullanıcının ekranına yansıyacak. İlgili reklam işaretlendiğinde de web sitesine gidilecek. Tüm bunlar için cep telefonlarına kullanıcı onayıyla küçük bir program yüklenmesi gerekiyor. Reklam almayı kabul eden kullanıcıya, o an bulunduğu bölgedeki firmaların reklamları gönderilerek, hedef kitleye kolay yoldan ulaşılması amaçlanıyor. ABD’de bu projenin pilot uygulamasına geçilmiş durumda. 5 bin kişi üzerinde test çalışmalarını sürdüren firma yetkilileri, abonelerin reklam karşılığı indirim almasının hoşuna gittiğini açıkladı.

Türkiye’de aboneler indirim kazanmıyor
Mobil reklam alanında şu anda Türkiye’de en yaygın kullanılan yöntem yazılı mesaj. Görsel reklamlar ise belirli alışveriş merkezlerinde Bluetooth aracılığıyla yapılmaya başlanmış durumda. Bu uygulamada kullanıcının telefonuna merkezdeki indirim ve kampanya bilgileri ulaştırılıyor. Operatör tarafından gönderilen reklam karşılığı abonenin indirim kazanması uygulaması ise Türkiye’de uygulanan bir yöntem değil. Operatörler bu konu üzerine içerik ortaklarıyla çalışma yürütüyor. Yeni ekonomiden destek Google, Microsoft, Yahoo ve American Online gibi yeni ekonomiye yön veren şirketler de önümüzdeki dönemde mobil reklamların büyük potansiyeli olduğuna inanıyor.

Hedef kitleye daha kolay ulaşım
Şu anda ABD’de bu firmaların da geliştirdiği teknoloji ve servislerin desteğiyle mobil reklam uygulamaları yaygın olarak kullanılıyor. İnternette kullanıcıları rahatsız ettiği iddiasıyla tartışma konusu olan ama getirdiği yüksek kazançtan dolayı bir türlü vazgeçilemeyen pop-up reklamlar, mobil dünyada da yeni bir tartışmanın önünü açmaya hazırlanıyor. Uzmanlar, cep telefonlarındaki pop-up reklamların internetten daha fazla rahatsızlık vereceğini öne sürüyor. İlk uygulamayı başlatan firma yetkilileri, bu yolla tüketicinin kazanacağını ayrıca reklam verinin doğru noktaya ulaşmasının sağlanacağını belirtiyor.



Eklenme tarihi: 20.08.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler