Ovi: İnternet servislerine açılan kapı

Ovi: İnternet servislerine açılan kapı

Nokia, 29 Ağustos’ta Londra’da düzenlenen Nokia Go Play etkinliğinde tanıttığı Ovi ile, mobil cihazları sunmanın ötesinde, artık pek çok İnternet servisi de sağlıyor. Fince’de “kapı” anlamına gelen Ovi, bir yandan Nokia’nın mobil servislerine açılan bir kapı görevi üstlenirken, diğer yandan da kullanıcıların sosyal iletişim ağlarına, topluluklarına ve içeriklerine kolayca erişebilmelerini sağlıyor.Nokia N95 8GB

Ovi kapsamındaki Nokia Music Store ve N-Gage, kullanıcıların pek çok sanatçıya ve oyun yayıncısına ait müzikleri ve oyunları keşfetmelerini, denemelerini ve satın almalarını kolaylaştıracak. Ayrıca bu seçenekler arasında, sadece Nokia tarafından sunulan müzikler ve oyunlar da yer alacak. Ovi şemsiyesi altında, uyumlu mobil cihazlara doğrudan harita ve şehir rehberi gibi navigasyon servisleri sağlayan Nokia Maps de yer alacak. Nokia, yakın gelecekte Ovi’ye daha başka İnternet-tabanlı servisler de eklemeyi hedefliyor.

Ovi: Pek çok kapıyı açan tek bir anahtar
www.ovi.com adresindeki Ovi, Nokia Music Store, Nokia Maps ve N-Gage’den oluşan Nokia İnternet servislerine açılan kapı olacak. Ovi ayrıca web topluluklarına da açık olacağı için, kullanıcıların kendi içeriklerine, topluluklarına ve iletişim listelerine, uyumlu bir Nokia cihazla ya da bilgisayar üzerinden, tek bir noktadan erişmelerini sağlayacak. Ovi’nin ilk versiyonu 2007’nin 4. çeyreğinde İngilizce olarak hayata geçirilecek. Ek özellikler ve dillerle genişletilecek versiyon ise 2008’in ilk yarısında kullanıcıların hizmetinde olacak.



Eklenme tarihi: 5.09.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler