Oppo N3: Kendi kendine dönebilen kameralı ilk telefon

Oppo N3: Kendi kendine dönebilen kameralı ilk telefon

Oppo'nun Singapur'daki organizasyonundan çıkan ikinci cihaz, aylardır dillerden düşmeyen N3 oldu. Üreticinin geçen sene duyurduğu dönebilen tek bir kameraya sahip N1 akıllı telefonunun devamı niteliğindeki Oppo N3, Schneider Electric ile işbirliğine gidilmesi sonucu etkileyici bir fonksiyon kazanmış. 206 derece dönebilen ekranın üstündeki yeni kamera ünitesi, Schneider tarafından sağlanan motorlu bir mekanizma sayesinde kendi kendine istenilen dereceye çevrilebilecek. Böylece kamera, cihazın yanında verilecek olan O-Remote kumandasıyla tamamen uzaktan kontrol edilebilecek.

1/2,3 inç genişliğindeki 16 MP'lik bir kamera sensörüyle donatılan N3, Ultra HD video çekme, 64 megapiksele kadar çıkabilen mega görüntüler kaydetme ve yeniden odaklanma gibi çekim kabiliyetlerini beraberinde getiriyor. 5,5 inç Full HD ekran, dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 801 MSM8974AA çipset, 2 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, 128 GB'ye kadar microSD desteği, Wi-Fi 802.11ac, NFC çipi, Bluetooth 4.0, VOOC şarj aletiyle hızlı şarj desteği, 3.000 mAh pil, Color OS 2.0i yazılımı ve Android 4.4.4 KitKat işletim sistemi, aygıtın selefinden pek farklı olmadığını gösteriyor.

N1'in arka kısmına yerleştirilen O-Touch dokunmatik kontrol pedini N3'te bir parmak izi okuyucuyla birleştiren Oppo, daha küçük pil ve ekrana rağmen N3'ü yaklaşık bir milimetre daha kalın ve yalnızca 21 gram daha hafif tasarlamış. Yine de cihazın özgün kamera ve kontrol özellikleriyle rakipsizliğini sürdürdüğünü belirtmek gerekiyor. 649 dolar seviyesinden satılacak olan Oppo N3, 2014 sona ermeden 20 ülkede piyasaya sürülmüş olacak.



Eklenme tarihi: 29.10.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler