Kamera üreticisi OmniVision Çinli yatırım şirketlerine satılıyor

Kamera üreticisi OmniVision Çinli yatırım şirketlerine satılıyor

Silikon Vadisi'nin en büyük kamera üreticilerinden biri olan ve CMOS sensör piyasasının neredeyse üçte birine hakim olan OmniVision, yakında Uzak Doğu'ya satılan Amerikan şirketleri arasındaki yerini alabilir. Re/code kaynaklı iddiaya göre, üç Çinli yatırım şirketi birlikte Kaliforniya merkezli şirketi bünyesine katmak için milyar dolarlık bir teklifte bulundu.

Kurucuları ve yönetim kadrosu Çinli isimlerden oluşan, test ve tasarım merkezleri Çin'de konumlanan OmniVision, gündeme daha çok mobil cihaz devleriyle yaptığı işbirlikleriyle gelse de gelirlerinin %80'ini Çin'den sağlıyor. Arkadan aydınlatmalı kamera sensörlerinin öncülerinden olan firma, en büyük çıkışını 2010'da iPhone 4 için sağladığı arka kamerayla gerçekleştirmişti. Ardından HTC, Samsung, Motorola ve LG gibi isimlerin üst düzey cihazlarında defalarca kez ön veya arka kameranın üreticisi olarak yer almayı başaran OmniVision, son dönemde Çinli isimlere yaptığı geniş hacimli sensör tedariğiyle endüstrideki gücünü korumayı başardı.

25 yıllık yarı iletken üreticisine geçen yıl %36 oranında piyasa değeri artışı sağlayan Çinli üreticiler, şimdi OmniVision'u Çinli yatırımcıların hedefi haline getiren başlıca sebeplerden biri. 1,9 milyar dolar civarında bir alım anlaşmasına imza atmayı planlayan özel sermaye şirketleri Hua Capital Managment, CITIC ve GoldStone Investment, 2015 sonu veya 2016 başında alımı resen tamamlamayı planlıyor. Daha önce Spreadtrum gibi önemli yarı iletken üreticilerini bünyesine katan Çin, OmniVision alımı sayesinde sektördeki hakimiyetini iyiden iyiye artırmış olacak.



Eklenme tarihi: 3.05.2015
Kaynak: Re/code

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler