Çinli telefon üreticilerinin OLED ekrana ilgisi giderek artıyor

Çinli telefon üreticilerinin OLED ekrana ilgisi giderek artıyor

Bir süre öncesine kadar maliyeti nedeniyle yalnızca üst düzey ürünlerde kullanılabilen OLED ekranlar artık her seviyeden cihazda görülür oldu. LCD'nin halefi olarak geliştirilen OLED'in yaygınlaşmasında büyük rol oynayan Samsung, milyarlarca dolar harcadığı OLED teknolojilerinin bütçe dostu cihazlara kadar ulaşması için uzun süredir çalışmalarda bulunuyordu. Nihayet geliştirilen yeni üretim teknikleri ve piyasa hacminin artmasıyla OLED materyallerinin ucuzlaması panel fiyatlarını istenen seviyeye çekti.

Endüstride yaşanan önemli gelişmeler karşısında en hızlı reaksiyon gösteren Çinli üreticiler oldu. Geçen yıl yalnızca beş OLED ekranlı telefon çıkaran ülkeden bu sene 15'ten fazla cihaz piyasaya sürüldü. Meizu, Huawei, Oppo, Xiaomi, Vivo ve ZTE gibi isimlerin öne çıktığı AMOLED ekranlı telefon pazarında panel siparişleri birkaç kat arttı. Güney Kore kaynaklı raporlara göre, yılın ilk çeyreğinde Çinli şirketlere 4 milyon OLED panel satan Samsung Display'in 2015 son çeyreğindeki satış rakamları 24 milyon düzeyinde olacak.

Yüksek kontrast oranı, endüstri standartlarıyla örtüşen renk üretim rakamları, koyu renklerdeki rakipsiz performans, ultra ince ve hafif yapısıyla AMOLED panellerin LCD karşısındaki avantajları, üreticilere mobil cihaz donanımlarında esneklik sağlıyor. Samsung'un her yıl daha da gelişen Super AMOLED panelleri sayesinde dünya çapında LCD'nin hakimiyetine büyük darbe vurduğu ifade ediliyor. 2016 yılı akıllı telefon satışlarında %30 yer tutması beklenen AMOLED panelli cihazların birkaç yıla kadar pazarda liderliği ele geçireceği tahmin ediliyor.



Eklenme tarihi: 23.10.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler