NVIDIA Tegra Note duyuruldu: Tegra 4 çipset, 199 dolar fiyat

NVIDIA Tegra Note duyuruldu: Tegra 4 çipset, 199 dolar fiyat


Geçen sene hayata geçirdiği Kai projesi ile bütçe dostu tablet bilgisayar pazarında ciddi bir dönüşüme öncülük eden NVIDIA, dönemin en güçlü yongada sistemleri arasında yer alan Tegra 3'ü 199 dolarlık aygıtlara taşımıştı. Bu sene Kai projesini sadece donanımdan ibaret olmayan, tam manasıyla bir tablet platformu olarak geliştirilen Tegra 4'lü Tegra Note ile sürdüreceğini açıklayan firma, üretici ve geniş satış ağlarına sahip diğer iş ortaklarıyla birlikte yeni nesil SoC çözümünü tüketicilerin beğenisine sunacak. Amerikalı yarı iletken devinin böyle bir ürün üzerinde çalıştığı, geçtiğimiz haziran ayında düzenlenen Computex fuarında gerçekleştirilen Tegra Tab gizli tanıtımında ilan edilmişti.

Kuzey Amerika için EVGA, PNY Technologies; Avrupa için ZOTAC, Oysters; Asya-Pasifik için Shenzhen Homecare Technology, Colorful, ZOTAC; Hindistan içinse XOLO ile anlaşan NVIDIA, Tegra Note tablet bilgisayarını farklı bölgeler üzerine uzmanlığı bulunan firmalar aracılığıyla piyasaya sürecek.

7 inç büyüklüğünde 1280 x 800 piksel çözünürlüklü IPS LCD ekran, 1.8 GHz dört çekirdekli ARM Cortex-A15 işlemci, 72 çekirdekli GeForce ULP grafik birimli NVIDIA Tegra 4 çipset, 1 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, 32 GB'ye kadar microSD kart desteği, bir tablette şimdiye kadar kullanılmış en geniş frekans aralığına sahip çift hoparlör, 5 MP arka, 0.3 MP ön kamera, Wi-Fi 802.11 b/g/n, micro HDMI, en güncel Android işletim sistemi versiyonu, 4.100 mAh pil ve 10 saat HD video izleme süresine sahip olacak tablet, 9,6 mm kalınlığında ve 320 gram ağırlığında üretilmiş.

NVIDIA'nın DirectStylus dijital kalem teknolojisinden gücünü alan pasif bir stylus kalemi bünyesinde barındıracak Tegra Note'nin resmi satış fiyatı 199 dolardan başlayacak. Ekimde satışa çıkacak Tegra 4 yongalı tablet bilgisayara bölge ve üreticilere göre daha farklı bir fiyat etiketi ve kutu içeriği eşlik edebilecek. Ancak cihazın donanımı ve saf Android işletim sistemi sadece NVIDIA tarafından tedarik edilecek. Bu sayede bütünlüğü bozulmamış, bölgelere özgü niteliklerde tabletlere ev sahipliği yapan bir Tegra Note platformu oluşturulabilecek.



Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 19.09.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler