NVIDIA Tegra 3: 4 çekirdekli işlemci

NVIDIA Tegra 3: 4 çekirdekli işlemci

NVIDIA tarafından, mobil cihazlar için geliştirilen dört çekirdekli işlemci Tegra 3’ün ilk cihazları HTC EDGE ve Asus Transformer Prime oldu. HTC EDGE 4.7 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip Android 4.0 işletim sistemi ile çalışan bir telefon. Asus Transformer Prime ise 10.1 inç büyüklüğünde bir tablet.

Asus Transformer PrimeYüksek performans, düşük pil kullanımı
Tegra 2’den 5 kat daha performanslı çalışabilen yeni nesil işlemci Tegra 3, web sayfalarını daha hızlı yüklüyor, uygulamaların ve oyunların çalışmasını hızlandırıyor, daha yüksek ekran çözünürlüklerini destekliyor ve video oynatırken takılmaları engelliyor. Geliştirilen bu özelliklerine karşılık yine bir önceki modelinden daha az enerji harcıyor. Tegra 3 üzerinde yer alan çekirdeklerin hızları 1.3 GHz’a kadar çıkabiliyor. Tegra 3, 2560 × 1600 px çözünürlüğe kadar destek veriyor.

Aslında 5 çekirdekli
NVIDIA Tegra 3, ana dört çekirdeğinin haricinde “companion core” olarak isimlendirilen bir çekirdeğe daha sahip. Bekleme ekranında sadece bu özel işlemci çalışıyor. Bir uygulama veya oyun açtığınızda diğer dört çekirdek ihtiyaca göre devreye giriyor. Cihaz uygulama veya oyun açıkken beklemeye alınırsa yine companion core çalışıyor ve bu şekilde güç tasarrufu sağlanmış oluyor.

HTC Edge ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız







Eklenme tarihi: 12.11.2011
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler