Numara Taşınabilirliğinde son durum

Numara Taşınabilirliğinde son durum

9 Kasım’da devreye girecek olan Numara Taşınabilirliği sisteminde tüm operatörlerin abone merkezleri geçiş işlemlerine başladılar. Kendi adınıza olan hattı, taşımak istediğiniz operatörün abone merkezine giderek operatör değiştirebiliyorsunuz. Numaranızın operatör kodu da dahil hiçbir rakamı değişmiyor.

Abone merkezlerini araştırdık
Yaptığımız araştırma sonucunda kullanıcıların Numara Taşınabilirliğine ilgisi oldukça yoğun. Her abone merkezinde numarasını taşıyan birilerini görmek mümkün. Avea ve Turkcell abone merkezlerinden verilen bilgilere göre en çok Vodafone’dan abone aldıklarını söylüyorlar. Vodafone ise her iki operatörden de hemen hemen aynı sayıda kişinin geldiğini açıkladı. Genelde faturasız hatlarda öğrenci tarifeleri olarak bilinen tarifelerde geçişler var. Yani Vodafone CepÖğrenci abonesi olan bir kullanıcı, Turkcell’e veya Avea’ya giderek Bizbize Kampus veya MobilÖğrenci’ye geçmek istiyor.

9 Kasım’ı beklemeniz gerekiyor
Abone merkezinde numaranızı taşıdıktan sonra size yeni bir hat veriyorlar. 9 Kasım itibarı ile eski hattınıza gelen mesajı beklemeniz gerekiyor. Mesaj geldikten sonra yeni hattınızı takarak yeni operatörünüzde seçmiş olduğunuz tarifeden devam edeceksiniz. Mesaj gelene kadar eski operatörünüzün tarifesinde kalacaksınız.

Kontörlü hat kullanıcılarına uyarı
Numaranızı taşıdığınızda hattınızda bulunan kontörler silineceğinden dolayı öncelikle kontörünüzü bitirmelisiniz. Numara Taşıma sistemi sadece 9 Kasım ile sınırlı değil. Bundan sonra isteyen istediği operatöre geçebilecek.



Eklenme tarihi: 7.11.2008
Kaynak: Mobiletişim | Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler