Numara taşınabilirliği 9 Kasım'da

Numara taşınabilirliği 9 Kasım'da

Cep telefonu kullanıcılarının yıllardır bekledikleri numara taşınabilirliği 9 Kasım 2008 tarihinden sonra gerçek oluyor. Numara taşınabilirliği, kullanıcılara, telefon numaralarının sahibi olma ve hizmet aldıkları GSM şirketi değişse bile numaralarının değişmemesi hakkını veriyor.

Gerçek sahipler operatörler
Bugünkü haliyle, kullanıcıların satın aldıkları cep telefonu numaraları hizmet aldıkları GSM şirketine ait oluyor. Kullanıcı eğer bir başka GSM şirketinden hizmet almak isterse, cep telefonu numarasını bırakmak ve hizmet aldığı yeni GSM şirketi tarafından verilen yeni numarayı kullanmak zorunda. Bir anlamda cebimizdeki telefonların gerçek sahibi GSM şirketleri.

Rekabet artacak
Cep telefonu numaralarının hizmet alınan GSM operatörüne taşınabilmesine ve dolayısıyla numaranın gerçek sahibinin kullanıcı olmasına imkan veren yeni sistemin Kasım ayında başlamasıyla birlikte GSM pazarında rekabetin hızlanacağı ve bundan kullanıcıların yararlanacağı söylenebilir. Artık operatörün istediği fiyata konuşturma devrinin yerini, rekabetin sağladığı en uygun fiyata görüşme devri alacak.

Turkcell çok kayıp verecek mi?
Numara taşınabilirliğinin başlamasıyla şu anda cep telefonu kullanıcısı olanların en az % 10 unun operatör değiştirmesi ve bu gelişmenin en çok pazarda hakim konumda olan en büyük GSM operatörü etkilemesi bekleniyor. Beklentiler bu yönde olsa da Turkcell'in çok fazla abone kaybedeceği de söylenemez. Servis kalitesi, tarifeleri ve hizmetleri ile Turkcell zaten kullanıcılarının beğenisini kazamış durumda. Diğer yandan Turkcell için pahalı diyenlerin zaten diğer operatörlerden en az bir tane hattı bulunmaktadır. Bu durumda ellerinde bulunan Turkcell numarasını da diğer operatöre taşımak istemeyeceklerdir.



Eklenme tarihi: 25.07.2008
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler